Berat Albayrak: Elektriğe Zam Az Bile

2019 değerlendirme toplantısına katılan Berat Albayrak, maliyetlere rağmen elektrik fiyatlarına yapılan zammın az olduğunu söyledi.

Berat Albayrak: Elektriğe Zam Az Bile

Berat Albayrak'tan elektrik zammı açıklaması.

2019 Değerlendirme Toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde sosyal medya üzerinde elektrik ve doğalgaz zamlarının gündem olması nedeniyle bir açıklama yapan Bakan Albayrak, zammın az olduğunu söyleyerek, "maliyete rağmen elektrikte netteki artış bunun altında oldu" dedi.

2019 yılında enflasyonun kontrol altına alınması  için gerekli müdahalelerin zamanında yapıldığını söyleyen Bakan Albayrak, “2019 şu açıdan da zor bir yıl oldu; biliyorsunuz 2014-2019 döneminde Türkiye’de 8 seçim oldu. Seçim ikliminin ve atmosferinin oluşturduğu ekonomik anlamda bakıldığında, zamların ertelendiği ve birçoğunun 2019’a kaldığı bir yıl oldu. Türkiye, 2019’u YEP’de koyduğumuz yüzde 15,9 enflasyon hedefinin altında kapattı”  dedi.

KUR AÇIKLAMASI

2020 yılı enflasyonunun tek haneliolacağını söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Albayrak, gıdada enfalsyonu kalıcı şekilde çözeceklerini söyleyerek , “Gıda tedarik zincirinde speküle edilecek alan var, süreci iyileştirmek istiyoruz” diye konuştu. Kurda stabilizasyon sağlandığını belirten Albayrak, “Kur şu olacak demek doğru değil. Bugüne kadar kur hedefi vermedim vermeyeceğim, ancak Türk Lirası rekabetçi bir kur olmalı” dedi.

ELEKTRİĞE ZAM AZ

Sosyal medyada elektrik ve doğalgaz zamlarının eleştirilmesi konusuna da değinen Bakan Albayrak , elektrik faturalarında son 1,5 yılda 2 zam, 1 de indirim yapıldığını söyleyerek şu açıklamaları yaptı:

“2018’den bugüne kadarki süreçte, enerji ithalatının dolar kuru nedeniyle oluşturduğu maliyet, petrol fiyatlarının artmasından doğan maliyet, piyasada enflasyonun neden olduğu maliyete rağmen elektrikte netteki artış bunun altında oldu."

Peki sizin elektrik ve doğalgaz faturanızda son 1 yılda ne kadarlık değişiklik oldu? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA