AK Partili İsimden Dikkat Çeken EYT Açıklaması

AK Parti Milletvekili Cemil Yaman emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Yaman, EYT'nin seçim beyannamelerinde yer almadığını söyledi.

AK Partili İsimden Dikkat Çeken EYT Açıklaması

AK Partili Vekil'den EYT açıklaması. 

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili bir açıklamada bulundu. Yaman yaptığı açıklamada, EYT'lilerin sorunlarını en iyi bilenin kendisi olduğunu söyledi. 

11 yıl emekli olmak için beklediğini ifade eden Yaman, "EYT takılan kardeşlerimin sorunlarını en iyi bilen kişiyim. Ben 11 yıl EYT takıldım. 2011 yılında emekli olmam gerekiyordu. Bana 11 yıl vurdu. Türkiye geçmişte alınan yanlış politikalar yüzünden bu durumda. Bu bir sorundur. Bu sorunun konuşulması gerekiyor. Saygı ile karşılıyorum. Talepleri haksız talepler değildir." dedi. 

BEYANNAMEDE YOK

Yaman açıklamasının devamında, EYT 'lilerin seçim beyannamelerinde olmadığını ifade ederek, "Bakın ne yazık ki Almanya'da 5 çalışana 1 emekli düşerken, Avrupa ortalamasında 4 çalışana 1 emekli düşerken benim ülkemde 2,8 çalışana 1,8 emekli düşüyor. Yaklaşık 2 kişiye 1 emekli düşüyor. Türkiye'de 23 milyon çalışanımız var 12,5 milyon emeklimiz var. Sembolik bin TL verdik bütçeye getirdiği yük eski rakamla 25 katrilyon demek. Ekonomimiz düzelirse bu sorun çözülecek. Bizim seçim beyannamemizde EYT yok." dedii.

BÜTÇEYE BÜYÜK YÜK

EYT'lilerin sorununun çözülecek gibi olmadığını söyleyen Yaman, "6 buçuk milyon EYT'li kardeşlerimiz var. Sorun çözmemiz bütçeye yük getirecektir. EYT'lilerin sorunu çözülecek böyle bir şey mümkün gözükmüyor. Avrupa'da 40 yaşında kimse emekli olmuyor. Kazanılmış haklara göre peyderpey emekli oluyorlar." dedi. 

KONUŞMAK İÇİN KONUŞAN MUHALEFET VAR

Yaman sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Biz iktidar partisiyiz. Konuşmak için konuşan muhalefet var. Siyasi partiler ve isimler üzerine çok takılmam. Türkiye'nin en büyük sorunu ana muhalefet partisidir. Korona ile mücadele ediyoruz muhalefet siyasi rant devşirmeye çalışıyor. İktidar partisinde olmanın avantajları ve dezavantajları var. Kanunları hazırlarken biraraya geliyor, kendi içimizde tartışıyoruz. Bugüne kadar onlarca kanun teklifinde imzam vardır."

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA