AK Parti’den Erken Seçim İçin İlk Defa Tarih Geldi En Geç Bu Tarihte

Türkiye 2023 yılı seçimlerine kilitlenmişken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde seçim tarihini öne çekebiliriz açıklamaları sonrası AK Parti’den tarih geldi.

AK Parti’den Erken Seçim İçin İlk Defa Tarih Geldi En Geç Bu Tarihte

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mevsim şartlarını dikkate alarak seçimlerin biraz öne çekilebileceğini açıklaması sonrası AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’ten seçim tarihi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Mayıs Ayını İşaret Etti

Seçimlerin erkene alınmasına ilişkin Ekonomim gazetesine değerlendirmelerde bulunan AK Partili Bilgiç; sandığın Kurban Bayramı, Hac dönemi ve sınav takvimi dikkate alındığında 18 Haziran yerine en geç Mayıs ayının 7’si ya da 14’üne alınabileceğini açıkladı. Bilgiç ayrıca, sahada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı arasında bir sıkıntı görmediğini açıkladı.

Meclisle Olmazsa Cumhurbaşkanı Kararı İle Olacak

Seçimin Mayıs ayı içerisinde bir tarihte olacağının net olduğunu belirten Bilgiç, “Meclis’ten Mayıs ayına ilişkin bir kararı çıkarabilmek mümkün olur mu olmaz mı, önümüzdeki süreçte ilgili arkadaşların yapmış olacakları temaslarla netleşeceğini düşünüyorum. Öyle olmadığı takdirde Cumhurbaşkanı kararı ile bu süreç işleyecek” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /