AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Koronavirüs Uyarısı: Malesef Ciddi Bir Yükseliş Var

AK Parti MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündemdeki meseleler ve koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Koronavirüs Uyarısı: Malesef Ciddi Bir Yükseliş Var

Koronavirüs salgınıyla ilgili son derece kritik bir dönemde olduğumuzu söyleyen AK Parti Sözcüsü, vaka sayılarında ciddi bir yükselişin söz konusu olduğunu, maske, mesafe ve temizlik konusunda zaman zaman zaafların ortaya çıktığını söyledi. Sağlık Çalışanlarının üzerindeki yükün hafifletilmesi için koronavirüs tedbirlerine uyumun büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, "Covid salgınıyla ilgili olarak son derece kritik bir dönemdeyiz. Maalesef vaka sayılarında ciddi bir yükseliş var. Maske mesafe temizlik konusunda zaman zaman zaaflar ortaya çıkıyor. En büyük yük sağlık çalışanlarımızda. Sağlık çalışanlarına bir kez daha saygılarımızı sunuyoruz, sevgilerimizi gönderiyoruz. Dünyaya örnek olacak bir mücadele veriyorlar.  Sağlık çalışanlarımız insan sevgisi ve vatanseverliğin tanımı yeniden yazıyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9-10 Aralık'ta Bakü'ye bir ziyaret gerçekleştireceğini söyleyen AK Parti Sözcüsü, Karabağ zaferinin ardından bu ziyaretin büyük öneme sahip olduğunun altını çizerek, "Siyasi süreci yakın bir şekilde takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımız çarşamba günü Azerbaycan'a bir ziyaret gerçekleştirecekler. Bu tarihi bir gün. 9-10 Aralık'ta Bakü ziyareti Azerbaycanlı kardeşlerimizle zafer sonrası buluşmamız açısından önemli. İmzalanan mutabakat imzalandı ve Ermenistan'ın çekilme süreci başladı. İşgal edilen topraklar asıl sahiplerine Azerbaycanlı kardeşlerimize döndü." dedi.