AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu İstifa Etti

AK Partili Mustafa Yeneroğlu, uzun süredir partisine yönelik eleştirileriyle gündeme geliyordu. Katıldığı TV programları ve sosyal medya hesabından AK Parti'nin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığına yönelik eleştirilerde bulunan Yeneroğlu, bugün TBMM'de düzenlediği basın toplantısının ardından partisinden istifa ettiğini açıkladı. Yeneroğlu, milletvekilliğinden de istifa edebileceğini söyledi.AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla partisinden is

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu İstifa Etti

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla partisinden istifa ettiğini açıkladı. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, 28 Ekim 2019 tarihinde Merkez Karar Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.  AK Parti'nin kuruluş ideallerinden uzaklaştığını söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili bugün Parti genel merkezinde Genel Sekreter ile görüştüğünü ve burada da fikirlerini aktardığını söyledi. Cumhurbaşkanının istifasını istediğini söyleyen Yeneroğlu, partiden istifasını sunduğunu bildirdi.

Yeneroğlu, "Umarım bundan sonraki süreçte bunun başarılması noktasında AK Parti içerisinde değerli dostlarım, kardeşlerim Türkiye'nin geleceği konusunda diğer partiler de birbirimizi düşmanlaştırmadan, birlikte bir Türkiye inşaa etmenin alternatifi olmadığı bilinciyle bundan sonraki süreci de takip ederiz. Ben herhangi bir hesapla siyasete girmedim, herhangi bir hesapla süreci takip etmeyeceğim. Bundan sonraki süreçle ilgili nasıl yapacağımla ilgili şu an düşüncem yok. Hiç unutmuyorum AK Parti'nin kuruluşunda Erbakan hocaya yönelik eleştirilerin çok daha şiddetli olduğu ortamda bu durumla karşı karşıya kalmak beni endişelendiriyor. Bundan sonraki süreci de o çerçevede değerlendireceğim" dedi.

BİR ÇOK ARKADAŞIM BENİM GİBİ DÜŞÜNÜYOR

Yeneroğlu, istifasının parti tarafından istendiğini belirterek , "Sn. Cumhurbaşkanının talebi konusunda hem MKYK hem de AK Parti'den istifa ettim. Genel sekreterimiz bana siyaseten çok ayrılışıldığını belirterek, ortak kanaat noktasında partiden istifa etmemi gerektiler. İstenmediğim yerde kalmamın mümkün olmadığını biliyorum. AK Parti içerisinde çok fazla arkadaşımız bizim gibi düşünüyor. Ben doğru bildiğini her ortamda söyleyen bir bireysellik içerisinde yetiştim. Bunun dışında herhangi bir gerekçe yok. Benim eleştirilerimi partinin büyük ekseriyetinin paylaştığını biliyorum. Çok fazla arkadaşımız benim gibi düşünüyor. Türkiye'nin geleceği konusunda bir çok AK Partili de rahatsızlık olduğunu biliyorum. AK Parti'nin adalet , özgürlük ile çıkmıştı, bugün geldiğimiz noktada iyi olmadığını, bunun değiştirilmesinin AK Parti kadrolarının görevi olduğunu vurguluyorum."  şeklinde konuştu.