Af Ne Zaman Gelecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2 Talimat Geldi

Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesi için görüşmeler devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın AK Parti kurmaylarına iki talimat verdiği öğrenildi.

Af Ne Zaman Gelecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2 Talimat Geldi

Kapsam dışı bırakılacak 6 suç hakkında flaş gelişme.

Bu hafta meclise sunulması beklnene infaz düzenlemesinde sona gelindi. Geçtiğimiz hafta muhalefet partileri ile yapılan görüşmeler sonrası paketin son hali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a sunulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise cinsel istismar ve uyuşturucunun kapsam dışı bırakılmasını, toplamda 6 suça infaz indirimine dahil edilmemesini istedi.

Bu görüşme sonrası infaz indirimi paketi yeniden düzenlendi ve bazı değişiklikler yapıldı. 

KESİN KAPSAMA ALINMAYACAK SUÇLAR

Hafta sonu AK Parti ile MHP bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşme sonucunda 4 suçun kesinlikle infaz indirimi dışında olması üzerinde karar kılındı. Karara göre infaz paketinde kapsam dışı bırakılacak 4 suç şu şekilde:

- Terör

- Cinsel suçlar

- Kadına şiddet

- Adam öldürme.

ERDOĞAN 'DAN 2 TALİMAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın baronlar ve satıcılar konusunda ayrım yapılması teklifi önüne geldiğinde "Uyuşturucuyu affa karşıyım. Beni ikna edemezsiniz"  dediği bildirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın Terör, kadına ve çocuğa cinsel istismar ve kadına şiddet, adam öldürmeyle uyuşturucu kesinlikle kapsam dışında tutulacak dediği ve MHP 'nin hassasiyetine dikkat edileceği talimatı verdiği bildirildi. 

MHP ile AK Parti 'nin hafta sonu yaptığı görüşme sonrası paket daraltıldı ve paket, yeni bir pürüz çıkmazsa bu hafta meclise sunulacak. 

AF HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN