Adalet Bakanı'ndan Yeni Anayasa Açıklaması: "İnancımız Tamdır"

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den yeni anayasa hakkında son dakika açıklaması geldi.

Adalet Bakanı'ndan Yeni Anayasa Açıklaması: "İnancımız Tamdır"

Adalet bakanı Gül'den Anayasa değişikliği açıklaması.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Gül yaptığı açıklamada yeni anayasa düzenlemesine değindi ve "Bugün 1921 Anayasasının ruhuyla, yine cumhuriyetimiz ikinci yüzyılına girerken yeni bir toplumsal sözleşmeyi yine Gazi Meclisimizin iradesiyle, milletimizin iradesiyle yeni anayasayla taçlanacağına olan inancımız tamdır." dedi.

Erdoğan şunları söylemişti: "Anayasamızı demokrat ve özgürlüklü bir anlayışla değiştirdik. Tümüyle yeni bir anayasa için kolları sıvadık. CHP'nin oyunbozanlığı neticesinde buna ulaşamadık. Temel kanunların tamamını yenileyerek, insan kaynağını güçlendirerek, hukuka erişimi kolaylaştırdık. Hak ve özgürlük alanlarını olabildiği kadar genişleterek milli birlik ve beraberliği tahkim ettik.  Bizimle anayasa hazırlamaktan kaçanların gizlice anayasa çalışması yaptığı ortaya çıktı."

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: ""Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Belli konularda farklı düşünebiliriz ama ortak çabalarımız var. Türkiye'nin gerçek gündemi aslında pahalılık. Türkiye'nin bu kutuplaşmadan çıkması lazım. Bu tartışmayı başlatabilmeniz için öncelikle var olan anayasaya uymanız gerekir. Biz mevcut anayasaya uymayan bir kişinin davetine nasıl güveneceğiz? AYM'nin kararlarının uygulanmadığı bir ülkedeyiz biz. Hak arama ve adalet kavramı üzerinden yeni bir düşünceyi, zihniyet değişikliğini gerçekleştirmek zorundayız. Erdoğan bunu kabul eder mi? Edeceğini sanmıyorum." 

Bahçeli ise "Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu açıktır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin amacı, görüşü ve düşüncesi de bu yöndedir. Cumhuriyet tarihindeki en önemli reform yeni yönetim sistemi ise diğerinin yeni anayasa olması tarihe ve millete boyun borcumuzdur. Mevcut ve meri Anayasanın olağan dışı şartların mahsulü olduğu, zaman içinde pek çok maddesinde değişiklik yapılmasına rağmen statükocu vasfında herhangi bir zayıflamanın görülmediği çarpıcı şekilde ortadadır" dedi.