'Adana'yı Ayağa Kaldırırız' Diyen Zeydan Karalar İçin Valilikten Açıklama

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ceyhan ile Yumurtalık’ın Adana'dan alınıp Osmaniye'ye bağlanacağı iddialarını gündeme taşımıştı. Gündem olan bu konu sonrasında Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “Hizmet makamında olanların devlet adamlığı sorumluluğu içerisinde hareket etmeyip hayali gündemlerle kamuoyunu meşgul etmesi, bir de valilik makamının adının kullanılarak bu asılsız konulara doğruluk kazandırılmaya çalışılması hem yanlış hem de kabulü mümkün değildir.”

'Adana'yı Ayağa Kaldırırız' Diyen Zeydan Karalar İçin Valilikten Açıklama

İfadelerine yer verildi. 

Peki Neler Olmuştu? 
Katıldığı bir canlı yayın programında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yumurtalık ile Ceyhan'ın Adana'dan koparılmaya çalışıldığını gündeme taşımış ve konuyu Adana valiliğine bildirdiğini dile getirerek;

"Yemin ederim bütün Adana'yı ayağa kaldırırız. Ceyhan'da da Yumurtalık’ta da Adana'nın gelirine ciddi katkı koyacak yatırımlar yapılıyor. Konteyner limanı gelecek, siz benim parçamı kopartıp Osmaniye'ye bağlayacaksınız benim hakkım bunu kabul etmez. Bunun için ne bedel ödenecekse biz öderiz. Yer yerinden oynar”

İfadelerini kullanmıştı. 

Adana Valiliği: talihsiz bir açıklama
Adeta gündem yaratan açıklamalar sonrası Adana Valiliği’nden konuya yönelik bir açıklama geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada;

“Adana’mızın ve Türkiye'nin gündeminde böyle bir konu yokken valiliğimize atfen yapılan bu açıklama, talihsiz bir açıklama olmuştur. Hizmet makamında olanların devlet adamlığı sorumluluğu içerisinde hareket etmeyip hayali gündemlerle kamuoyunu meşgul etmesi, bir de valilik makamının adının kullanılarak bu asılsız konulara doğruluk kazandırılmaya çalışılması hem yanlış hem de kabulü mümkün değildir. Adana gibi kadim bir şehirde ciddi konuların konuşulması ve vatandaşının sorunlarının gündem yapılması herkesin yararına olacaktır.”

Denildi.