Adana Merkezli 14 Şehirde FETÖ Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı

Adana merkezli FETÖ operasyonu için düğmeye basıldı. 14 şehirde başlatılan operasyonda 27 kişi hakkında yakalama kararı verildiği öğrenildi.

Adana Merkezli 14 Şehirde FETÖ Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı

Adana merkezli FETÖ operasyonu başladı.

Adana 'dan son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre FETÖ 'nün Adana yapılanmasına yönelik Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yakamala kararının çıkarılmasının ardından polise talimat verdildi ve KOM ile TEM Daire Başkanlıkları bünyesindeki polis ekipleri Adna merkezli 14 şehirde operasyon için  düğmeye bastı. 27 kişi için başlatılan operasyon , aşağıdaki şehirlerde düzenlendi:

İstanbul,

Ankara,

Antalya,

Mersin,

Hakkari,

Diyarbakır,

Şanlıurfa,

Sivas,

Kocaeli,

Bursa,

Kayseri,

Konya

İzmir

Adana merkezli 14 şehirde polis ekipleri sabah saatlerinde eş zamanlı baskınlara başladı. Baskınlar sonucu yakalanan şüpheliler, ifadeleri alınmak için sağlık kontrolündne geçirildi ve emniyete götürüldü. 

Edinilen bilgilere göre yakalanan kişilerin ardışık aramalarla tespit edildiği öğrenildi. Büfe ve ankesörlü telefonlar aracılığıyla aranan bu kişilerin, daha önce yakalananların ifadelerinde de adı geçtiği öğrenildi. 

1 'i aktif görevde olan öğretmen, 3 'ü askeri okuldan atılan öğrenci gözaltına alınırken , gözaltına alınanlardan 12 'sinin TSK 'da aktif olarak çalıştığı öğrenildi. 

kamubulteni.com  | Ankara