Zabıt Katibi ve Mübaşirlere 3600 Ek Gösterge Teklifi Plan-Bütçe Komisyonunda

Zabıt Katipleri ile Mübaşirlere de 3600 ek gösterge verilmesi için kanun teklifi TBMM'ye verilmişti. Söz konusu teklif 1 aydan fazla süredir Plan ve Bütçe Komisyonunda.

Zabıt Katibi ve Mübaşirlere 3600 Ek Gösterge Teklifi Plan-Bütçe Komisyonunda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda Zabıt Katipleri ve Mübaşirlerin ek gösterge rakamlarının yükseltilmesi ile ilgili teklif görüşülüyor.

24 Haziran seçimleri öncesi tüm partiler, 3600 ek gösterge vaadinde bulundu. AK Parti, yaptığı açıklamada öğretmen, polis ve din görevlilerinin ek göstergelerinin 3600 çıkartılacağını vaad etti. AK Parti'nin seçimi kazanmasının ardından gözler 3600 ek göstergeye çevrildi.

Yüz binlerce memur , ek göstergenin ne zaman yürülüğe gireceğini araştırmaya bşladı. Ek gösterge teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülürken komisyona, zabıt katipleri ile mübaşirlerin de ek göstergelerinin arttırılması için bir teklif verildi.

Geçtğimiz ay TBMM'ye sunulan, kabul gördükten sonra da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gelen kanun teklifi 1 aydan daha fazla süredir komisyonda bekliyor. 

Söz konusu teklif ile Zabıt katiplerine ve Mübaşirlerin de ek göstergelerinin 3600 'e çıkarılması ön görülüyor. Teklif CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından TBMM'ye sunuldu.

Söz konusu teklif şu şekilde;

Ek gösterge haberlerinden, gelişmelerden bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.