İcra Dairesi Başkanlığı'na 1099 İcra Katibi Alımı Başvurularında Sona Gelindi

Adalet Bakanlığı İcra Dairesi Başkanlığı'na 1099 sözleşmeli icra katibi alımı için 1 Temmuz'da başlayan başvuru işlemlerinde sona gelindi. Adaylar, 16 Temmuz mesai bitimine kadar başvurularını tamamlamak durumunda. Adalet Bakanlığı personel alımı duyurusu ve daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde.

İcra Dairesi Başkanlığı'na 1099 İcra Katibi Alımı Başvurularında Sona Gelindi

İcra Dairesi Başkanlığı'na 1099 İcra Katibi Alımı Başvurularında Sona Gelindi

Adalet Bakanlığı İcra Dairesi Başkanlığı'na 1099 sözleşmeli icra katibi alımı için 1 Temmuz'da başlayan başvuru işlemlerinde sona gelindi. Adaylar, 16 Temmuz mesai bitimine kadar başvurularını tamamlamak durumunda.

İlkokul, lise, önlisans ve lisans düzeyinden yeni ve farklı iş haberlerini kaçırmamak, kadın-erkek diğer adaylarla tanışıp bilgi alışverişinde bulunmak için tıkla ve katıl.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün resmi sayfasından geçtiğimiz günlerde yapılan bilgilendirmede, İcra Dairesi Başkanlığı'na 1099 İcra katibi alımı yapılacağı, ilgili alım için başvuruyapacak adayların2018 KPSS'ye girmiş olması gerektiği ve en az 70 puan almış olması gerektiği belirtilmiş, mezuniyet şartı kısmında ise en az lise ve dengi okul mezuniyetinin yanı sıra ilgili sertifikalara sahip olmak gerektiği vurgulanmıştı. Başvuru genel şartları aşağıdaki gibi açıklanmıştı: 

Başvuru sırasında adaylardan icra katipliği sınavı başvuru formu, diploma veya mezuniyet belgesinin aslı, ya da belgenin verildiği yer yükseköğretim kurumunca onaylanmış örneği, KPSS sınav sonuç belgesi, Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarı ile tamamladığına ilişkin belge veya Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı ya da kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslardan alınmış daktilo veya bilgisayar sertifikası (Örgün eğitim veren fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet öıılisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.) talep edilecek. Adaylar talep edilen belgelerin tamamı ve daha fazla detaya pgm.adalet.gov.tr adresinden erişim sağlayabilecek. 

1- Sınav İzni Verilen Mahaller,

2- İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Kâtiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği,

3- İcra Kâtipliği Sınavı Başvuru Formu,

4- Mal Bildirimi Formu,

5- Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu.