HSK'dan Atama ve Terfi Sonuçları Duyurusu

HSK Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Adli ve İdari Yargı terfi sonuçları konusunda kararın alındığını duyurdu.

HSK'dan Atama ve Terfi Sonuçları Duyurusu

HSK Adli , İdari Yargı Cumhuriyet Savcısı Terfi Sonuçları Belli Oldu

HSK Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Adli ve İdari Yargı terfi sonuçları konusunda kararın alındığını duyurdu.

HSK Başkanvekili, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "HSK 2. Dairesi; 2576 Adli Yargı, 360 İdari Yargı Hakimi ile 1609 Cumhuriyet Savcısını kapsayan (Ağustos) terfi çalışmalarını sonuçlandırdı. Alınan kararlar birazdan kurum internet sitesinde ilan olunacaktır.Terfi çalışmaları sonunda; haklarında ki bilgi ve belgelerden mesleğin birinci sınıfına ayrılacak düzeyde temayüz ettikleri kanaatine varılan 89 Adli Yargı, 11 İdari Yargı ve 40 Cumhuriyet Savcısının birici sınıfa ayrılmasına, 77 Adli,  41 İdari Yargı hakimi ile 35 Cumhuriyet Savcısının birinci sınıf olmasına karar verilmiştir. Bir üst dereceye terfi eden, birinci sınıfa ayrılan, birinci sınıf olan tüm meslektaşlarımızı kutluyor, sonuçların kendilerine ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.HSK Genel Kurulunca; HSK Genel Sekreterliğine atanan Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı SEYFİ HAN, HSK Teftiş Kurulu Başkanlığına atanan HSK Başmüfettişi ABDULLAH ALACAHAN ve Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığına atanan OĞUZ AKALIN’ı kutluyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

HSK RESMİ SAYFASINDAN ATAMA DUYURUSU

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca 6087 Sayılı Hâkimler ve Savcılar Kurulu Kanunu hükümlerinin öngördüğü usul uyarınca yapılan seçim sonucu gösterilen üç aday arasından Adalet Bakanı ve HSK Başkanı Sn. Abdulhamit GÜL tarafından Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sn. Seyfi HAN Genel Sekreter olarak, Genel Kurul’da yapılan oylama sonucu HSK Başmüfettişi Abdullah ALACAHAN Teftiş Kurulu Başkanı, HSK Başmüfettişi Oğuz Akalın ise Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanmışlardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.