CTE'de Kadro Bekleyen 20 Binden Fazla Sözleşmeli Personel Varken, KPSS ile Kadrolu Alım İlanı Geldi

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan binlerce personel kadro bekliyor. Ancak CTE, KPSS puanı ile kadrolu personel alımı ilanına çıktı.

CTE'de Kadro Bekleyen 20 Binden Fazla Sözleşmeli Personel Varken, KPSS ile Kadrolu Alım İlanı Geldi

CTE, sözleşmeliye kadro vermiyor ama kadrolu ilan yayımlıyor.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından bugün bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda en az lise mezunu adaylar arasından kadrolu cezaevi katibi alımı yapılacağına yer verildi. Ancak kadrolu ilana çıkılması CTE personellerinin tepkisine neden oldu. 

CTE tarafından bugün yayımlanan duyuruda "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (A) fıkrası, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 114’üncü maddesi, 2 Sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 11'inci maddesi, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümlerine göre; 20 Şubat 2020 tarihli ve 2020/60 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ekinde değişiklik yapan 24.03.2020 tarihli ve 2020/104 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ekinde verilen atama izni uyarınca 9, 10, 11 ve 12’nci dereceli kadrolara, EK-2 listede yeri, sayısı, unvanı ve niteliği belirtilen ceza infaz kurumları için 160 kadrolu ceza infaz kurumu kâtibi alımı yapılacaktır." denildi. Katiplik ilanı için TIKLAYIN

CTE'DE 20 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALISIYOR

CTE'nin, sözleşmeli personelleri 5 yıldır kadroya almamasına rağmen kadrolu alıma çıkması CTE personellerinin tepkisine neden oldu. TBMM'de yapılacak bir düzenleme ile 20 bin sözleşmelinin kadroya alınması gerekiyor.