Adalet'e 5200 Yeni Memur Alımı Olacak (Tahmini İlan Tarihi ve Kadro Dağılımı)

Adalet Bakanlığı, 2019 yılında kendi bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından 5 bin 200 personel alımı yapacak. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Söz konusu ilanlara başvuru için istenen KPSS şartı nedir?

Adalet'e 5200 Yeni Memur Alımı Olacak (Tahmini İlan Tarihi ve Kadro Dağılımı)

Adalet Bakanlığı 2019 yılı personel alımları ile ilgili geçtiğimiz gün önemli bir açıklama geldi.

HSYK İkinci Daire Üyesi Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı bünyesine 10 bin 200 personel alımı yapılacağını söyledi. Hakim,savcı ve yardımcı personel pozisyonlarına personel alımı yapılacağını söyleyen Köseoğlu, bu yılki alımların mülakat süreçlerinin sonlandığını ve önümüzdeki günlerde sonuçların açıklanacağını söyledi.

2019 YILINDA ALIMLAR FAZLA OLACAK

2019 yılında Adalet Bakanlığına 5 bin 200 yardımcı personel alımı yapılacağını söyleyen Köseoğlu, bu alımlar için tarih vermedi. Ancak Köseoğlu alımların artarak devam edeceğini söyledi. 

HANGİ KADROYA KAÇ ALIM OLACAK?

Adalet bakanlığı bünyesinde yardımcı personeller, zabıt katibi, mübaşir, hizmetli ve destek personelidir. Bu kadrolara önümüzdeki yıl en az 5200 personel alımı yapılacak. Adalet bakanlığı 2019 yılı bütçe görüşmelerinde net olarak kaç personel alımı yapacağını duyuracak. CTE'ye de yine 5 binden fazla personel alımı yapılacak.

5200 kadroda en fazla sayı katiplere ayrılacak. 4 bin 500 civarı zabıt ve icra katibi alınması bekleniyor. Kalan diğer sayının da mübaşir , hizmetli, şoför, kaloriferci ve teknisyen gibi kadrolara ayrılması bekleniyor.

İLANLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

2018 yılı alım süreçleri geçtiğimiz hafta tamamlandı ve sözlü mülakat sonuçları beklenmeye başladı. Bu sürecin tamamlanmasının ardından Adalet Bakanlığı 'nın yeni alım için çalışmalara başlaması bekleniyor. Bu şekilde bakıldığında ilanların 2019 Nisan-Mayıs ayında yayımlanması bekleniyor.

LİSE VE ÖNLİSANS MEZUNLARI DİKKAT !

Lisans KPSS yapıldı ve sonuçları açıklandı. Önümüzdeki günlerde Lise KPSS, Kasım ayında da Ön Lisans KPSS yapılacak ve 2018 KPSS'leri geride kalacak. Adalet Bakanlığı ise önümüzdeki yıl tüm alımlarını 2018 KPSS ile yapacak. Adalet Bakanlığı ile CTE 'nin personel alımlarında KPSS taban puanı 70 'tir. 70 üstü alan adaylar ilanlara başvuru yapabilir. Bu nedenle KPSS'den alacağınız iyi bir puan, önümüzdeki yıl yapılacak memur alımlarına başvuruda direk etkili olacak.

İLANLAR KAMUBULTENİ'NDE OLACAK

Adalet Bakanlığı ile CTE'nin ve diğer tüm kamu kurum kuruluşlarının memur, personel, polis ve asker alımları kamubulteni.com 'da. Memur alımlarını bekleyen tüm adaylar kamubulteni.com 'u indiriyor. Siz de mobil uygulamamızı indirin ve memur alımlarından anlık haberdar olun.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER