Adalet Bakanlığı 1300 Personel Alımı Başvuruları ÖSYM Üzerinden Alınacak

Adalet Bakanlığı'na 1000 Adli Yargı Hakim ve Savcı adayı, 200 avukatlık mesleğinden hakim ve savcı adayı, 100 idari yargı hakim adayı alımı için başvurular 31 Ekim'de başlıyor.

Adalet Bakanlığı 1300 Personel Alımı Başvuruları ÖSYM Üzerinden Alınacak

Adalet Bakanlığı'na 1300 Hakim-Savcı Alımı için Başvuru Süreci 31 Ekim'de Başlıyor

Adalet Bakanlığı 1300 Hakim savcı alımı için sınav başvuruları 31 Ekim 2019 tarihi itibariyle ÖSYM'nin resmi sayfasından başlayacak.

SINAV BAŞVURULARI ÖSYM'NİN RESMİ SAYFASINDAN ALINACAK

Adalet Bakanlığı'nın resmi internet sayfası, Resmi Gazete ve çeşitli basın yayın kuruluşları aracılığı ile yayımlanan personel alımı duyurusunda, başvuruların ÖSYM resmi sayfası üzerinden 31 Ekim 2019 tarihi itibariyle alınmaya başlanacağı, ilgili sürecin 7 Kasım'da sona ereceği belirtilirken, "Sınava başvurular, 31 Ekim - 7 Kasım 2019 tarihleri arasında elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) bulunan adaylar, başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile) veya diledikleri bir başvuru merkezlerinde yapacaklardır. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunmayan adaylar ise başvuru işlemlerini bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Posta yoluyla başvuru alınmayacaktır." denildi.

KONTENJAN DAĞILIMI VE SINAV TARİHLERİ

1000 Adli Yargı Hakim ve Savcı adayı, 200 avukatlık mesleğinden hakim ve savcı adayı, 100 idari yargı hakim adayı alımı için 29 Aralıık'ta düzenlenecek sınavın iki oturum'da uygulanacğı belirtilirken, "Adli Yargı, Adli Yargı-Avukat ve İdari Yargı Sınavlarının tümü için başvuru yapan adaylar, Adli Yargı ve İdari Yargı Sınavlarının ikisi için de başvuru yapan adaylar ile sadece Adli Yargı Sınavına başvuran adayların sınav binalarına alınma işlemleri saat 10.00’da tamamlanacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.dli Yargı ve Adli Yargı-Avukat Sınavlarının ikisi için de başvuru yapan adayların sınav binalarına alınma işlemleri sınavın sabah oturumunda saat 10.00’da, öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’da tamamlanacaktır. Adaylar, sınavın sabah oturumunda saat 10.00’dan sonra öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.dari Yargı ve Adli Yargı-Avukat Sınavlarının ikisi için de başvuru yapan adaylar ile sadece İdari Yargı Sınavına veya sadece Adli Yargı-Avukat Sınavına başvuru yapan adayların sınav binalarına alınma işlemleri saat 11.00’de tamamlanacaktır. Adaylar, saat 11.00’den sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.dli Yargı-Avukat Sınavı için de başvuru yapan adayların öğleden sonra oturumu için sınav binalarına alınma işlemleri saat 15.30’da tamamlanacaktır. Adaylar, saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır." uyarısı yapıldı.

Detaylı bilgilendirme Bakanlığın resmi sayfasından ve ÖSYM sayfasından edinilebilecek.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA