Adalet Bakanı'ndan Sözleşmeli Personele Kadro Açıklaması

Sözleşmeli personellere kadro ve infaz koruma memurlarının sıkıntıları için TBMM 'de Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'den açıklama geldi.

Adalet Bakanı'ndan Sözleşmeli Personele Kadro Açıklaması

Sözleşmelilere kadro açıklaması.

TBMM Genel Kurulu 'nda konuşna Adalet Bakanı Abdulhamit Gül , sözleşmeli personellere kadro açıklamasında bulundu.

2020 merkezi bütçesi için TBMM Genel Kurulu bugün toplantı. Genel Kurul 'da konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül , sözleşmeli infaz koruma memurlarının sorunları ile personellere kadro konusuna değindi.

Ayhan Erel TBMM 'de yaptığı konuşmada, "Türk yargısı sadece hukukun emrinde, yalnızca milletin hizmetindedir. “Hiçbir grup, zümre veya yapının sızmasına, etki etmesine asla müsaade etmemek milletimize karşı boynumuzun borcu ve üzerimizdeki tarihî sorumluluktur.” diyen Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül’ün gayret ve samimiyetine Türk milleti olarak inanıyoruz. Sayın Bakanımızın, bu sözün gereğini, geçmişte yaşanan sinsi ve hain olayları da iyi analiz ederek yapacağına olan inancımız tamdır. Bu duygularımı paylaştıktan sonra, sözleşmeli infaz koruma memurlarının kadroya geçme taleplerini… Bir de lise son sınıfta sınavlardan dolayı aile hekimlerine giden öğrencilerimize antidepresan ilacı verilmiş, bu ilaçtan dolayı polis okullarına, askerî liselere ve harp akademilerine girişte büyük sıkıntı yaşamaktadırlar, bu duruma bir el atılmasını talep ediyoruz." dedi ve sözleşmeli personellere kadroyu sordu. 

Bakan Gül bu soruya şu şekilde cevap verdi:

"Sözleşmeli infaz koruma personelimizle ilgili ve diğer personelimizle ilgili çalışmalarımız, Çalışma Bakanlığı nezdinde de çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda da personelimizde, bildiğiniz gibi, infaz koruma memurlarında daha önce yıpranma payıyla ilgili bir düzenleme yapılmıştı. Ancak bu konuda da tüm personelimizin kadroya geçmesine yönelik Bakanlık olarak da talebimizi her platformda takip ediyoruz. Umarız bu konuda da gelişmeleri hep birlikte yaşayacağız."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA