Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den Son Dakika 'Mahkum Affı' Açıklaması Geldi!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den son dakika af açıklaması geldi. Mahkum affı gelecek mi, şartlı ceza indirimi, infaz konusunda yeni düzenlemeler ve daha fazlası için çalışmalar var mı? işte detaylar...

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den Son Dakika 'Mahkum Affı' Açıklaması Geldi!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CNN Türk ekranlarında Hakan Çelik'in konuğu oldu. Hakan Çelik'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Şartlı ceza indirimi' konusundaki açıklamaları hatırlatarak 'af düzenlemesi' gelecek mi şeklindeki sorusuna yanıt veren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, önümüzdeki yıl bu konuyla ilgili çalışmalar olacağını denetimli serbestlikle ilgili düzenlemeler olabileceğini fakat af konusunun gündemde olmadığını söyledi.

Abdulhamit Gül," Bu konu Cumhurbaşkanımızın açıklamaları gayet net. Toplumun duyarlılığını dikkate alıcı adımları attık, atacağız. Bizim yapmaya çalıştığımız uygulayıcılarla, akademisyenlerimizle , hakimlerimizle infaza ilişkin öneriler olur bunu çalışıyoruz. Siyaseten de partimiz bu konudaki gerekli değerlendirmeleri yapacaktır. Elbette tüm siyasi partilerle görüşülecektir. Ama bu konuda asla toplumu rahatsız edici, 'Af' şeklinde bir düzenleme olmayacağını Sn. Cumhurbaşkanı gerekli açıklamayı yaptı. İnfazla ilgili düzenlemeler, denetimli serbestlik adımıyla neler yapılabilir, ne şekilde toplumda bazı konularla ilgili cezasızlık algısı, bazı konularla ilgili suçu önleyici infazlarla ne gibi artı eksi düzenlemeler yapılır, olur mu olmaz mı, bu konularla ilgili çalışmalar sürüyor. Siyasetin bileceği iş." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA