1438 Hakim Savcı Alımı Yapılacak: İnfaz Sistemi-Süresinde Değişiklik Geliyor

2021 yılı programı açıklandı ve Adalet bakanlığı bünyesine 1438 hakim savcı alımı yapılacağı, infaz sisteminde bazı düzenlemeler yapılacağı bildirildi.

1438 Hakim Savcı Alımı Yapılacak: İnfaz Sistemi-Süresinde Değişiklik Geliyor

Adalet Bakanlığı 1438 hakim ve savcı alacak.

Yeni Şafak'ın son dakika olarak aktardığı haberine göre Adalet Bakanlığı, adalete yargıya olan güveni arttırmak, adaletinetkinliğini ve verimliğini arttırmak için 2021 yılı faaliyet raporunu yayımladı. 2021 Performans Programı'nın açıklanması ile birlikte 2021 yılı için de detaylar netleşti. Programa göre yargının verimliliğini artırmak için ihtisas mahkemelerinin sayısının artırılacağı, icra işlemlerinin daha etkin şekilde yürümesi için yeni icra dairesi modeline geçileceği ve mahal sayısının artırılacağına yer verildi. İş yoğunluğunda artış görülen yerlerde yeni noterlikler açılacağı da bildirilirken , hak ve özgürlükler için standartların daha da yükseltilmesi yol haritası uygulanacak. Bu İnsan Hakları Eylem Planı ile sağlanacak ve bunun için 2021 yılı gerçekleşme hedefi yüzde 40 olarak açıklandı. 

21 bin 855 hakim ve savcının olduğu bildirildi. 2021 yılında yapılacak 1438 yeni hakim savcı alımı ile bu sayı 23 bin 293 olacak. 

İNFAZDA DEĞİŞİKLİK

2021 yılında uygulanacak yeni sistem ile cezaevlerindeki vatandaşların topluma uyum süreçleri ile islah önlemleri artırılacak ve denetimli serbestlik  hizmetleri ve alternatif infaz usulleri geliştirilecek, koşullu salıverme sistemi iyileştirilecek. Bu kapsamda, elektronik izleme ve denetimli serbestlik sistemi ile takibi yapılan kişi sayısının da artması hedefleniyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA