Diyanet 50 KPSS ile Kamu Personeli Alımı Yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 50 KPSS puanı ile kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. Kameraman, Tashihçi, Yönetmen, Yazma eser uzmanı ve Yazma eser patoloji uzmanı, mütercim tercüman ve arşiv uzmanı kadrolarına yapılacak personel alımında başvuru bilgileri haberimizde.

Diyanet 50 KPSS ile Kamu Personeli Alımı Yapacak

Diyanet 50 KPSS ile kamu personeli alacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. AÇSHB Kamu İlan sayfası üzerinden yayımlanan duyuruda Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatında istihdam etmek üzere İşaret dili tercümanı, Kameraman, Tashihçi, Yönetmen, Yazma eser uzmanı ve Yazma eser patoloji uzmanı, mütercim tercüman ve arşiv uzmanı alımı yapılacağına yer verildi. 

İşaret dili tercümanı, Kameraman, Tashihçi, Yönetmen, Yazma eser uzmanı ve Yazma eser patoloji uzmanı unvanlarına başvuranlar için mesleki uygulamalı sınav; Mütercim-tercüman ve Arşiv uzmanı unvanlarına müracaat edenler için sözlü sınav yapılacaktır.

Mütercim-tercüman ve Arşiv uzmanı için yapılacak sözlü sınava, 2018 yılı KPSS (B) grubu puan sırası esas alınarak ilan edilen boş pozisyon sayısının 10 (on) katı aday çağrılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Diyanet tarafından yayımlanan duyuruda personel alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerektiğine yer verildi:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak,

- KPSS şartı olan unvanlarda 2018 yılı KPSS (B) grubu KPSSP-3 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak.

- Adaylar ilan edilen unvanlardan sadece biri için başvuru yapabileceklerdir.

- Herhangi bir sözleşmeli pozisyonda görev yapmakta iken, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin feshi tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

KADRO DAĞILIMI VE MEZUNİYET ŞARTI

BAŞVURU

İlana başvurular 8-22 Haziran 2020 tarihleri arasında (sinav.diyanet.gov.tr) linki üzerinden alınacakı. Başvuru formu yayımlandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN