YKS Ek Tercih Sonuçları Açıklanıyor

2018 YKS ek tercih sonuçları için geri sayım sona eriyor. 20 Eylül 'e kadar alınan başvuruların sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

YKS Ek Tercih Sonuçları Açıklanıyor

2018 YKS ek tercih sonuçları için geri sayım sona eriyor.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından Haziran ayında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı 'nın sonuçlarının ardından ilk tercihler geçtiğimiz ay alındı. Tercihlerin yapılmasının ardından sonuçlar Eylül ayında açıklandı ve bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adaylar, geçtiğimiz haftalarda üniversite kaydını yaptı. İlk tercihlerin ardından boş kalan kontenjanlar ile tercihi geldiği halde kayıt yapmayan öğrencilerden boş kalan kontenjanlar belirlendi ve geçtiğimiz hafta ek yerleştirmeler için tercihler alınmaya başladı.

Tercihler 14-20 Eylül tarihleri arasında alındı. Boş kontenjanları tercih eden adaylar, başvuruların sona ermesinin ardından sonuçları beklemeye başladı. Ancak sonuçlar hala açıklanmadı.

OKULLARIN İKİNCİ HAFTASI GELDİ

Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk dönemi başladı. İkinci hataya girildi ve dersler işlenmeye devam ediyor. Bu nedenle ek tercih sonuçların hemen açıklanması gerekiyor. Ek tercih sonuçlarının açıklanması ile adaylar hemen kayıtlarını yapacak. Ancak 2 hafta geriden takip edecekler.

SONUÇLAR AÇIKLANIYOR

Ek tercih sonuçları geçtiğimiz yıl tercihlerin alınmasından 7 gün sonra açıklanmıştı. Geçtiğimiz yıldaki gibi olursa ek tercih sonuçlarının Perşembe günü açıklanması bekleniyor. Sonuç açıklama tarihi ile ilgili  net bir bilgi yok ancak, sonuçların hafta bitmeden kesin açıklanması bekleniyor.

Sonuçlarınaçıklanmasını bekleyen adaylar Kamubulteni.com mobil uygulamasını indiriyor.

EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA