YKS Ek Tercih Kılavuzu Yayımlandı-Tercihler 14 Eylül'de

ÖSYM Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 2018 yılı ek yerleştirme kılavuzunun erişime açıldığına yer verildi.

YKS Ek Tercih Kılavuzu Yayımlandı-Tercihler 14 Eylül'de

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı YKS ek tercih kılavuzunu yayımladı.

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, 2018-2019 eğitim öğretim yılı için ek tercihlerin 14 Eylül'den itibaren alınacağını duyurdu. 20 Eylül tarihine kadar alınacak ek tercihler için adayların ekte belirtilen kılavuzdaki yükseköğretim programlarını tercih etmesi gerektiği belirtildi.

ÖSYM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2018-2019 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır. Adaylar, 2018-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 14-20 Eylül 2018 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden bireysel olarak yapacaklardır.

EK TERCİH KILAVUZU

ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın devamında ek tercih kılavuzuna yer verildi. Yayımlanan kılavuzda boş kalan kontenjanlar ve puanlara yer verildi. ÖSYM 'den yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Ek yerleştirme işlemleri, 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu ve 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile Ek’te sunulmuş olan 2018-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kural ve ilkelere göre yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

2018-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme KılavuzU İÇİN TIKLAYIN

EK TERCİH SÜRECİNDEN VE EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK, BİLDİRİM ALMAK İÇİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara