2018 YKS Ek Tercihleri İçin Son Saatler (Sonuçlar Ne Zaman?

2018 YKS ek tercihleri için son saatlere girildi. Adayların tercihlerini 20 Eylül saat 23,59 'a kadar yapması gerekmektedir.

2018 YKS Ek Tercihleri İçin Son Saatler (Sonuçlar Ne Zaman?

ÖSYM Başkanlığı geçtiğimiz hafta ek yerleştirme başvuru kılavuzunu yayımlamıştı. Ek yerleştirmeler için tercihler bugün sona eriyor.

ÖSYM 'den yapılan son dakika uyarısında , 2018 YKS kapsamında ek tercih yapmak isteyen adayların tercihlerini bugün 23,59 'a kadar ÖSYM resmi sayfası Aday İşlemleri Sistemi aracılığıyla yapması istendi. 

Yayımlanan boş kontenjanlar kılavuzundaki bölümlerin tercih edilebileceği tercihlerde adaylar, üniversite eğitimlerini yapacağı bölümleri yazacak.

15 TL TERCİH ÜCRETİ VAR

Tercih yapmak isteyen adayların 20 Eylül 23,59 'a kadar bu tercihlerini ÖSYM 'ye bildirmesi gerekmektedir. Tercihlerini bu tarihler arasında ÖSYM 'ye bildiren adaylar 21 Eylül 23.59 'a kadar ek tercih ücreti olan 15 TL 'yi anlaşmalı bankalara yatıracak. Başvuru ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacak ve tercih yapmamış sayılacak. Bu nedenle Cuma akşamına kadar 15 EL olan ücreit yatırmanız gerekmektedir.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Ek tercih yapmak isteyen adayların öncelikle Tablo 3 ve 4 'ê göz atarak boş kontenjanlara bakması gerekmektedir. Kontenjanlara bakan adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde panellerine giriş yaparak başvuru sürecindekiler kısmından 2018 YKS ek tercih kısmını işaretliyecek. Buradan Timebet kodları yazarak tercihlerinizi iletebilirsiniz.

ANLAŞMALI BANKALAR

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 YKS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli değil. İlk tercih sonuçları 16 gün sonra açıklanmıştı. Ancak ek tercihlerin daha kısa sürede açıklanması bekleniyor. Zira okullar açıldı ve dersler bu hafta işlenmeye başladı. Ek tercihlerin de önümüzdeki hafta açıklanması ve kayıtların alınarak öğrencilerin ders başı yapması bekleniyor.

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com | Ankara