Tercihlerinde Olmayan Bölüme Yerleşti

Edinilen bilgilere göre M.T.Ş. isimli öğrenci, yaptığı 5 tercihin dışında bir tercihin geldiğini söyledi. M.T.Ş. tercih listesinin değiştirildiğini söyledi. M.T.Ş., 5 tercih yaptı ama 'tercihlerinde olmayan Dış Ticaret' bölümüne girmeye hak kazandı.

Tercihlerinde Olmayan Bölüme Yerleşti

Geçtiğimiz hafta YKS başvuru sonuçları açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıtlar da bugün başladı.

Denizcilik Lisesi mezunu olduğu öğrenilen M.T.Ş. üniversiteye yerleşmek için tercihlerinde yer almayan Dış Ticaret adlı bşr bölümü kazandı. Sınava ilk kez giren ve sadece üç farklı üniversitede bulunan ‘Deniz Ulaştırma ve İşletme’ programlarını yazdığını belirten M.T.Ş. tercihlerinin dışında bir okulun geldiğini söyledi.

Vatan Gazetesi 'nden Sadık Gültekin 'in bugün kaleme aldığı yazısında, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Güverte Bölümünden bu yıl mezun olan M.T.Ş. meslek lisesi mezunu olduğu için, tercihlerinin tümünü kendi alanı ile ilgili olan bölümlerden yaptığını söyledi. İlk sıraya Galatasaray’ı, sonra Piri Reis’in tam burslu, sonra yüzde 75 indirimli programını, daha sonra da Nişantaşı Üniversitesi’nin tam burslu ve yüzde 75 indirimli programlarını yazdığını söyleyen M.T.Ş., bu tercihlerinin dışında bir bölümün geldiğini söyleyerek, “İsteğim dışında bir programda okumam, ek yerleştirme hakkından da yararlanamayacağım, üstelik seneye sınava girdiğimde puan ve hak kaybına uğrayacağım, mağduriyetimin düzeltilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Tercihlerini abisi ile evdeki bilgisayardan yaptığını söyleyen M.T.Ş. şifresini kimseye vermediğini ve tercihini yaptıktan sonra herhangi bir değişiklik yapmadığını söyledi ve “Ben, denizcilik alanından mezun oldum, neden dış ticaret programını yazayım, benim insiyatifimin dışında tercih listem değiştirilmiş” dedi.

Yaşanan bu olay sonrası konuşan ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Kemal Varım Numanoğlu, sorunun kendilerinden kaynaklı olmadığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı: “Adaylar şifresini kaydedip bilgisayar başından kalktığı zaman, bir başkası bilgisayarın hafızasında bulunan bu şifreyi kullanabiliyor, belki böyle bir sıkıntı olmuştur."

Kamubulteni.com | Ankara