ÖSYM'den Üniversite Tercihleri Öncesi Önemli Uyarı : Mutlaka Dikkat Edin, 1 Seneniz Yanmasın !

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre üniversite tercih işlemleri yarın başlıyor. ÖSYM'den yapılan bilgilendirmede, ilgili tercih işlemlerinin 29 Temmuz 2019 tarihine kadar ais.osym.gov.tr adresinden yapılabileceğine dikkat çekilirken, kontenjan havuzu ve tercih kılavuzunun mutlaka işlemlerden önce kontrol edilmesi vurgulandı. Milyonlarca öğrenci ve ailesinin heyecanla beklediği üniversite tercih süreci başlıyor. Geçtiğimiz gün ÖSYM'nin resmi sayfasından YKS sonuçlarının açıklanması

ÖSYM'den Üniversite Tercihleri Öncesi Önemli Uyarı : Mutlaka Dikkat Edin, 1 Seneniz Yanmasın !

ÖSYM'den Önemli Uyarı : Mutlaka Dikkat Edin, 1 Seneniz Yanmasın !

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre üniversite tercih işlemleri yarın başlıyor. ÖSYM'den yapılan bilgilendirmede, ilgili tercih işlemlerinin 29 Temmuz 2019 tarihine kadar ais.osym.gov.tr adresinden yapılabileceğine dikkat çekilirken, kontenjan havuzu ve tercih kılavuzunun mutlaka işlemlerden önce kontrol edilmesi vurgulandı. Milyonlarca öğrenci ve ailesinin heyecanla beklediği üniversite tercih süreci başlıyor. Geçtiğimiz gün ÖSYM'nin resmi sayfasından YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından herkes tercih işlemleri için bekleyişe koyulmuştu. Bir süre sonra da tercih tarihleri duyurusu ÖSYM'den geldi.

ÖSYM duyurusunda işlemlerle ilgili, "2019-YKS tercih işlemleri, 23 Temmuz 2019 tarihinde başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 29 Temmuz 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir." ifadeleri yer alırken, adayların YKS kontenjan kılavuzuna "http://www.osym.gov.tr/TR,16858/2019-yuksekogretim-programlari-ve-kontenjanlari-kilavuzu.html" adresinden erişebileceği vurgulandı.  Öğrenciler, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresindeki açıklamalar doğrultusunda işlemlerini yapacak, tercih sonuçları yine aynı site üzerinden açıklanacak.

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA YAŞANAN KÖTÜ OLAYLARIN TEKRARLANMAMASI İÇİN MUTLAKA DİKKAT

Bu arada ÖSYM'den yapılan bilgilendirmede, adayların kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları gerektiği belirtildi. İlgili duyuruda, "Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik Numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. T.C. Kimlik Numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır." ifadeleri yer aldı.

Geçtiğimiz yıllarda bazı öğrenciler şifrelerini paylaşmanın kurbanı olmuş, bir öğrenci kuzeniyle şifresini paylaşmış , kuzeni ise öğrenci adına habersiz tercih yapmış ve öğrencinin 1 yılı ziyan olmuştu. Uzmanlar, şifrelerin en yakın arkadaşlarla dahi paylaşılmaması konusunda uyarıyor.