ÖSYM'den 2019 YKS Ek Yerleştirme Açıklaması: Tercih Yapan ve Yapmayanlar Dikkat

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada YKS ek tercihlerinin 11 Eylül günü sona ereceği , tercihlerini yapan adayların 12 Eylül 2019 gününe kadar tercih ücretini yatırması gerekmektedir. İşte detaylar.

ÖSYM'den 2019 YKS Ek Yerleştirme Açıklaması: Tercih Yapan ve Yapmayanlar Dikkat

Flaş: YKS ek tercihi yapan ve yapmayan adaylar dikkat.

2019 yılı YKS ek tercihleri geçtiğimiz hafta başladı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafındna yapılan açıklamada ek yerleştirmeler için tercihlerin 11 Eylül 2019 tarihine kadar devam edeceğine yer verildi. 

Üniversitelere yapılacak yerleştirmeler için tercih detayları şu şekilde;

SON TARİHLER

2019 YKS ek tercihleri 5 Eylül 2019 günü başladı. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılan ek tercihler için başvurular 11 Eylül 2019 günü yapılacak. Saat 23.59 'a kadar tercihler yapılmaya devam edilecek. 

EK TERCİH KILAVUZU

YKS ek tercih  kılavuzu aşağıdadır:

EK TERCİH ÜCRETİ VAR

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında , ek tercihlerini yapan adayların 20 TL olan tercih ücretini aşağıdaki anlaşmalı bankalara yatırması gerekmektedir:

Ek tercihlerini yapan adayların 12 Eylül 2019 tarihi saat 23.59 'a kadar 20 TL 'yi yukarıdaki bankalara yatırması gerekmektedir.

EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS ek tercih sonuçlarının 16-20 Eylül tarihleri arasında yayınlanması bekleniyor. Ek tercih sonuçları açıklandığı anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

EK TERCİH SÜRECİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN