Milyonlarca Öğrenci Bekliyor ! 2019 YKS Sonuçları için Geri Sayımda Sona Gelindi

Milyonlarca öğrenci ve ailesinin merakla beklediği 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları için heyecanlı bekleyişte sona gelindi. 2019 üniversite sınavı sonuçları ne zaman, nerede açıklanacak, sınav sonuçlarıyla ilgili son gelişmeler ve daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde.  Üniversite Tercihleri için de geri sayım sona eriyor...

Milyonlarca Öğrenci Bekliyor ! 2019 YKS Sonuçları için Geri Sayımda Sona Gelindi

Milyonlarca Öğrenci Bekliyor ! 2019 YKS Sonuçları için Geri Sayımda Sona Gelindi

Milyonlarca öğrenci ve ailesinin merakla beklediği 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları için heyecanlı bekleyişte sona gelindi. 2019 üniversite sınavı sonuçları ne zaman, nerede açıklanacak, sınav sonuçlarıyla ilgili son gelişmeler ve daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde. 

SON DAKİKA! SONUÇLAR ERKEN AÇIKLANDI!

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı için 15-16 Haziran 2019 tarihinde ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara giren adayların sınav sonucu için heyecanlı bekleyişi sona eriyor. ÖSYM'nin sınav takvimine göre 2019 YKS TYT, 2019 YKS AYT, 2019 YKS YDT sınav sonuçları açıklandı.

2019-YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) Sonuçları Açıklandı

15-16 Haziran 2019 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2019-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. 2019-YKS'ye ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup, 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Temel Soru Kitapçığındaki Türk Dili ve Edebiyatı  Sosyal Bilimler -1 Testinin 33 numaralı sorusunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilmiştir.

Adaylar, sınav sonuçlarına 17 Temmuz 2019 tarihinde saat 01.15'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI


2019-YKS Sonuçları
 

YKS'de Baraj Puanı Var Mı? 2019 YKS'de TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih etmek isteyen öğrencilerin TYT'de 150 ve üzeri puan alması gerekiyor. Konuya ilişkin ÖSYM'den yapılan bilgilendirmede, "TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için TYT’de 150 ve üzeri puan almak gerekmektedir. SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde 180 ve üzeri puan almak gerekmektedir." denildi.  OBP Puanları Nasıl Hesaplanıyor? Ortaöğretimde 100 üzerinden alınan diploma notu, 5 ile çarpılarak OBP'ye dönüştürülüyor.

OBP hesaplamayla ilgili ÖSYM'den yapılan bilgilendirmede, "Ortaöğretimde 100 üzerinden alınan diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülür. Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50’nin altında olan adayların diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alınır. Böylece 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, 100 olan en yüksek diploma notu için de OBP 500 olacaktır" denildi. Yerleştirme puanları hesaplanırken OBP 0,12 katsayısı ile çarpılarak yerleştirme puanı hesaplanacak.

Tercihler de Kısa Süre içerisinde Alınacak Demişti

ÖSYM Başkanı Aygün, YKS ile ilgili geçtiğimiz gün, "YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu bu hafta içerisinde yayınlayacağız. Değerlendirmeler tamamlandıktan sonra 18 Temmuz'da  (Erken açıklandı) sınav sonuçlarını açıklayacağız. Sonuçların açıklanmasının ardından tercihleri alıp yerleştirme sonuçlarını ağustos ayında açıklayacağız." demişti.