2019 YKS (TYT-AYT-YDT) Geç Başvuru Tarihleri ve Ücreti

ÖSYM 2019 yılı YKS geç başvuru tarihi açıklandı. TYT, AYT ve YDT başvurusu yapamayan adaylar 19 Mart günü geç başvurusunu yapabilecek.

2019 YKS (TYT-AYT-YDT) Geç Başvuru Tarihleri ve Ücreti

YKS geç başvurusu ne zaman?

2019 YKS başvuruları geçtiğimiz hafta sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından birçok aday, başvurusunu yapamadığını ve geç başvuruların ne zaman başlayacağını kamubulteni.com 'a sordu. 

GEÇ BAŞVURULAR 19 MART 'A

YKS başvurusunu normal başvuru süresi içinde yapamayan adaylar için Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi 1 günlüüne yeniden başvuruları alacak. Adaylara başvuru için 1 günlük süre verilecek ve 1 günden sonra başvurular alınmayacak. 

Geç başvurular 19 Mart günü saat 10,00 'da başlayacak ve gece 23,59 'da bitecek.

BAŞVURU ÜCRETİ 1,5 KATI

ÖSYM, geç başvurularda , normal sınav ücretinin 1,5 katı kadar para almaktadır. Her bir oturum için bu yıl 50 TL sınav ücreti belirlenmiştir. Geç başvuruda ise her oturum için adaylar 75 TL para ödeyecek. Sadece TYT 'ye başvuracaklar 75, TYT ve AYT 'ye başvuracaklar 150, TYT, AYT ve YDT 'ye başvuru yapanlar ise 225 TL başvuru ücreti yatıracak. 

Ücretler bankalardan ya da ATM 'lerden yatırılmayacak. Ücret, ÖSYM 'nin internet sayfasında bulunan ödeme kısmından kart ile yapılacak.

GEÇ BAŞVURULAR BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

İnstagram hesabımız için TIKLAYIN