2019 YKS Tercihler Başlıyor-Üniversite Taban Puanları ve YÖK Atlas Tercih Kılavuzu

YKS sonuçları açıklandı. TYT-AYT ve YDT sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar , tercihlerin ne zaman başlayacağını , üniversite taban puanlarının ne olduğunu ve tercih robotunun erişime açılıp açılmayacağını araştırmaya başladı.

2019 YKS Tercihler Başlıyor-Üniversite Taban Puanları ve YÖK Atlas Tercih Kılavuzu

YKS sonuçları açıklandı Peki tercihler ne zaman başlayacak?

YKS sonuçları gece saat 01,15 'te ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından en çok merak edilen konu , tercihlerin ne zaman başlayacağı, üniversite taban puanlarının ne olduğu konusu oldu. Biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizde YKS tercihleri öncesi adaylara bilgilendirmede bulundu.

SONUÇ DUYURUSU

YKS sonuçları için yayımlanan duyuru şu şekilde;

15-16 Haziran 2019 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2019-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. 2019-YKS'ye ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup, 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Temel Soru Kitapçığındaki Türk Dili ve Edebiyatı  Sosyal Bilimler -1 Testinin 33 numaralı sorusunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilmiştir.

Adaylar, sınav sonuçlarına 17 Temmuz 2019 tarihinde saat 01.15'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler.

2019-YKS Sonuçları İçin Tıklayın

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS tercih duyurusu bu hafta gelecek. Perşembe ya da Cuma günü tercih duyurusu gelecek ve tercih kılavuzu adaylara duyurulacak. Tercih duyurusunun gelmesinin ardından tercih başvurularının önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor. 

Geçtiğimiz hatalarda yayımlanan ön bilgilendirme amaçlı kılavuz ve geçen senenin taban puanları aşağıdadır >>

2018-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

YKS tercihi yapacak kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

YÖK ATLAS TERCİH TOBOTU YAYIMLAYACAK

Yükseköğretim Kurulu, her yıl olduğu gibi üniversite tercihi yapacak adaylara yardımcı olması için tercih robotunu yayımlayacak. Tercihler başladığı anda , tercih robotu başladığı anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN