2019 YKS Tercih Sonuçları Sonrası Açıklama Geldi: Tarihler Değişti

Son dakika açıklaması YÖK 'ten geldi. Yapılan açıklamada 2019 yılı YKS ilk yerleştirmelerine göre bir üniversiteye yerleşen adayların e devlet üzerinden yapacakları kayıtların erken başlayacağına yer verildi. İşte detaylar.

2019 YKS Tercih Sonuçları Sonrası Açıklama Geldi: Tarihler Değişti

Yekta Saraç 'tan üniversite kayıt tarihi açıklaması.

YÖK Başkanı  Prof. Dr. Yekta Saraç, 2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) yerleştirme sonuçları sonrası önemli bir açıklama yaptı. Bu yıl erken açıklanan YKS tercih sonuçlarına göre bir üniversitenin programına kayıt hakkı kazanan öğrencilerin e devlet üzerinden kayıtları için verilen sürenin erkene alındığı ve daha önce 19 Ağustos günü başlayacağı belirtilen e kayıtların 16 Ağustos günü başlayacağını söyledi.

Son değişikliğe göre e devlet kapısı üzerinden üniversite kaydı 21 Ağustos 2019 tarihine kadar alınacak. 

Yekta Saraç, Twitter adresinde bulunan hesabı üzerinden konu ile ilgili yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"2019 YKS yerleştirme sonuçlarının erken açıklanması da dikkate alınarak, bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin elektronik kayıtlarının süresini 19-21 Ağustos 2019 tarihi yerine, 16-21 Ağustos 2019 tarihi olarak değiştirerek başvuru süresini uzattık. Hayırlı olsun."

MERKEZİ YERLEŞTİRMELER TAMAMLANDI

YÖK 'ün resmi internet sayfasında bulunan son dakika duyurusunda da YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2019-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı anımsatıldı.

Söz konusu duyuruda, üniversiteye şahsen yapılacak kayıt işlemlerinin süresinde ise bir değişiklik olmadığı, bu kayıtların önceden planlandığı gibi 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacağı aktarıldı.

EK TERCİHLER NE ZAMAN?

İlk tercihlerde bir üniversiteye yerleşemeyen ya da ilk tercihlerini yapmayan adaylar ise ek tercihlerine ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Ek tercihler , üniversite kayıtlarının sona ermesinin ardından yapılacak. 23 Ağustos günü üniversitelere şahsen yapılacak başvurular sona erecek. Başvuruların sona ermesinin ardından ilk tercihlere göre boş kalan kontenjanlara ve kazandığı halde kayıt yaptırmayan adayların yerine ek yerleştirmeler yapılacak. Ek tercihlerin Eylül ayının ilk günlerinde yapılması bekleniyor.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eyüll 2019 günü başlayacak. 

YKS 'ye giren diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN