2019 YKS Ek Tercihlerinde 100 Binden Fazla Kontenjan

2019 yılı YKS ek tercihleri öncesi kritik süreç başlıyor. İlk tercihlerde kazanan adaylar internet üzerinden kayıtlarını 16-21 Ağustos 2019 tarihlerinde yapacak. Üniversitelere yapılacak kayıtlar ise 19-23 Ağustos tarihleri arasında alınacak. YKS ek tercihlerinde ise en az 100 bin kontenjan için tercih kılavuzu gelecek. İşte detaylar.

2019 YKS Ek Tercihlerinde 100 Binden Fazla Kontenjan

YKS ek tercihleri için bekleyiş devam ediyor.

Milyonlarca öğrenci, Temmuz ayı içinde YKS sonuçlarına göre tercihlerini yaptı. Üniversite tercih sonuçları ise bayramdan önce açıklandı. Kurban Bayramı öncesi sonuçların açıklanmasının ardından 

EK YERLEŞTİRME SÜRECİ

İlk tercihlerde herhangi bir okula yerleşemeyen ya da tercih yapmayan on binlerce aday, YKS ek tercihlerinin ne zaman başlayacağını , ek tercih kılavuzunun ne zaman yayımlanacağını araştırmaya başladı. 

96 BİN 979 KONTENJAN BOŞ KALDI

Açıklanan ilk tercihlerin sonuçlarına göre üniversitelerde 96 bin 979 kontenjan boşta kaldı. Boş kalan bu kontenjanlara , ilk tercihlerde yerleştiği halde kayıt yaptırmayan adaylardan oluşan boş kontenjanlar da eklenince toplamda 100 binden fazla kontenjan için YKS ek tercihleri alınacak. 

MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ BOŞTA

İlk tercihlerde bir okula yerleşemeyen adayların ikinci tercihlerde yerleşme şansı var. İlk tercih sonuçlarına göre bazı gözde mesleklerde boşta fazlaca kontenjan kaldı. Mühendislik fakültelerinde toplamda 16 bin 690 kontenjan boş kalırken, Lisanstaki boş kontenjanların yüzde 44’ünü mühendislik bölümlerinin oluşturduğu bildirildi. 

Adayların en çok tercih ettiği tıp fakültelerinde ise boş kontenjan kalmadı.  Öte yandan devlet üniversitelerinde Hukukta da boş kontenjan kalmadı: 

Üniversite kaydı yapacak ve ek tercih bekleyen adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

EK TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA