2019 YKS Ek Tercihleri Ne Zaman? Tarih Açıklandı

2019 YKS ek tercihleri ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada ek tercih kılavuzunun yayımlanacağı tarihe yer verildi.

2019 YKS Ek Tercihleri Ne Zaman? Tarih Açıklandı

Son dakika haberi: 2019 YKS ek tercihleri için beklenen tarih açıklandı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2019 yılı YKS ek tercihleri için kritik tarihe yer verildi.

Üniversitelere yazı gönderen Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, üniversite kayıt işlemlerinin sona ermesinin ardından boş kalan kontenjanların bildirilmesini istedi. YKS ilk tercihlerinde bir üniveristeye yerleşen , ancak kayıt tarihlerinde üniversiteye kaydını yapmayanlardan boş kalan kontenjanlar , ilk tercihler sonucu boş kalan kontenjanlara eklenecek ve 2019 YKS ek tercih kılavuzu hazırlanacak.

EN GEÇ 26 AĞUSTOS 'A KADAR

ÖSYM  tarafından üniversitelere gönderilen yazıda , 2019 YKS Yerleştirmeleri sonrasında boş kalan kontenjanların en geç 26 Ağustos 2019 tarihine kadar üniversitelerin boş kalan kontenjanları ÖSYM 'ye iletmesi istendi. 

YKS EK TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Öte yandan ÖSYM , söz konusu yazının devamında 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Ek Yerleştirme Kılavuzunun 3 Eylül 2019 günü erişime açılacağını bildirdi.

Ek tercih yapacak kadın-erkek adaylar bu sayfada >>>  TIKLA KATIL

EK TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN