Van'da Feci Olay: 14 Yaşındaki Kız Mavi Balina Oyunu Yüzünden İntihar Etti (Mavi Balina Nedir?)

Van 'da feci bir olay meydana geldi. Edinilen son bilgilere göre 14 yaşındaki bir kız çocuğunun, Mavi Balina oyunu yüzünden intihar ettiği belirtildi.

Van'da Feci Olay: 14 Yaşındaki Kız Mavi Balina Oyunu Yüzünden İntihar Etti (Mavi Balina Nedir?)

Van 'da 14 yaşındaki çocuk intihar etti.

Mavi Balina adlı mobil oyun bir kez daha ölüme götürdü. Edinilen son dakika bilgilerine göre önceki gün saat 11.00 sularında Van 'da okuldan çıkan 5 kız öğrenci, merkez Tuşba ilçesinde bulunan Toprak Kale 'nin kayalık bölgesine gitti.

KENDİLERİNİ KAYALIKLARDAN BOŞLUĞA BIRAKTILAR

Burada kendini kayalıklardan boşluğa bırakan öğrencilerden 14 yaşındaki Sevda Erkaçmaz intihar ederken, yanında bulunan 3 arkadaşı ise son anda intihardan vazgeçti. Olay yerinde hayatını kaybeden 14 yaşındaki Sevda 'nın ölümüyle ilgili çıkan detaylar ise tüyler ürpertti.

MAVİ BALİNA OYUNU

Sevda 'nın intiharının ardındna emniyet ve savcılık inceleme başlattı. Başlatılan inceleme sonucu , "Mavi Balina" oyununun intiharın nedeni olduğu ortaya çıktı. Sevda'nın intihar etmeden önce eline bir kalp çizip intihar edeceği "02.04.2019" tarihini yazması dikkatleri çekti. Sevda'nın 3 arkadaşı ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN

Kayalıklardan atlayarak intihar eden Sevda 'nın ağabeyi Haluk Erkaçmaz, yaşadıkları acı olayın aynısını başka ailelerin yaşamamasını istedi.

Kardeşinin 'Mavi Balina' oyunundan dolayı kayalıklara çıktığını ve intihar ettiğini söyleyen  Erkaçmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Aileler çocuklarına sahip çıksınlar. Mavi Balina'dan dolayı dağa çıktığı haberini aldım. Buna inanmadım. Hâlâ da inanmıyorum" .

VALİLİK 'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Van Valiliği de Sevda'nın ihtiharı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada 14 yaşındaki kızı intihara motive eden faktörün 'Mavi Balina' isimli oyun olduğu belirtilerek, şöyle denildi: "Çocukların davranışlarında farklılıklar, anormal davranışlar, yalnız kalma isteklerini gören ailelerin zaman geçirmeden Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi görevlileri ile iletişime geçmeleri önemli rol oynamaktadır."

"02.04.2019 günü ilimiz Akköprü Mahallesi'nde bulunan yüksek kayalıklardan 14 yaşındaki 8'inci sınıf öğrencisi bir çocuk atlayarak, intihar eylemini gerçekleştirmiş ve olay yerinde hayatını kaybetmiştir. Yakınlarında aynı eylemi gerçekleştirme ihtimali bulunan çocukların olup olmadığının tespiti amacıyla zaman geçirmeksizin, derhal polis helikopteri ile tespit çalışmaları başlatılmıştır. İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan araştırmalar sonucunda, çocuğu intihara motive eden faktörün 'Mavi Balina' isimli sanal oyun olduğu anlaşılmıştır. Tahkikati derinleştiren Çocuk Şube Müdürlüğü görevlileri aynı oyunu oynayan 7 çocuğu tespit ederek, istenmeyen olası vakaların oluşumunu engellemişlerdir. Konu hakkında uzman görevlilerden de faydalanılarak, çocukların korunma altına alınması için gerekli tüm kurumlar harekete geçirilmiştir. Benzeri üzücü hadiselerin yaşanmaması için ailelerin üzerine önemli görevler düşmektedir. Çocukların davranışlarında farklılıklar, anormal davranışlar, yalnız kalma isteklerini gören ailelerin zaman geçirmeden Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi görevlileri ile iletişime geçmeleri önemli rol oynamaktadır."

MAVİ BALİNA NEDİR?

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA