Tecavüzcüsünün Başını Kesip Köy Meydanına Atmıştı: Müebbet Verildi

Isparta 'nın Yalvaç İlçesi 'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde , kendisine tecavüz eden kişiyi öldüren ve başını kesip köy meydanına koyan kadına müebbet verildi.

Tecavüzcüsünün Başını Kesip Köy Meydanına Atmıştı: Müebbet Verildi

Ülkemizde , son yıllarda en çok konuşulan konulardan olan kesik baş cinayetinde, kararın kesinleşmesinde son alamaya gelindi.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi, kendisine tecavüz eden Nurettin Gider 'i öldürmesi ve başını keserek köy meydanına atması gerekçesiyle, Nevin Yıldırım 'ın müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetmişti. Yarıgtay 1. Ceza Dairesi ise cinayet esnasında yardım aldığı gerekçesiyle kararı usul yönünden bozarak, tekrar Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

KARARIN ONAYLANMASI İSTENDİ

Yerel mahkemeye gönderilen ve burada yeniden görülen davada Yıldırım, cinayet esnasında yardım almadığını ve kendi işlediğini belirtti. Bunun üzerine mahkeme, kadının müebbbet hapse çarptırılmasına karar verdi.

Tekrar Yargıtay 'a giden dosya için Yargıtay Başsavcılığı, yerel mahkemenin kararının onanmasını istedi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararı onarsa Nevin Yıldırım'ın, müebbet hapis cezası kesinleşecek.

OLAY NASIL MEYDANA GELMİŞTİ?

Nevin Yıldırım, Isparta 'nın Yalvaç İlçesi 'ne bağlı Koruyaka Köyü 'nde 28 Ağustos 2012 tarihinde Nurettin Gider'i, kendisine tecavüz ettiği için av tüfeğiyle öldürmüş ve başını keserek köy meydanına koymuştu.

Cinayeti işlediği gün 6 aylık hamile olan Yıldırım, 17 Kasım'da bir kız çocuğu dünyaya getirmişti.  25 Ocak 2015'te ise müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kamubulteni.com  | Ankara