Sünnet Düğünündeki Skandal Dans ile İlgili Flaş Gelişme

Sünnet düğünündeki skandal dans görüntüleri ile ilgili son dakika haberi. Sünnet edilen çocuğun babası, annesi ve amcası gözaltına alındı. Gözaltına alınan amcanın ilk ifadesi hayret ettirdi.

Sünnet Düğünündeki Skandal Dans ile İlgili Flaş Gelişme

Sünnet düğünündeki olay dansla ilgili son dakika haberi.

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya üzerinde bir video yayınlandı. Yayınlanan skandal videoda bir sünnet düğünündeki dans görüntüleri büyük tepki çekti. Sünnet düğününde bir kadının müzik eşliğinde twerk dansı yaptığı görüldü. 

Videonun sosyal medya üzerinde kısa süre içinde yayılması sonrası tepkiler büyüdü. Tepkilerin büyümesi üzerine savcılık harekete geçti. 

İZMİR 'DE

Yapılan inceleme sonucu söz konusu düğünün İzmir 'in Menderes İlçesi 'nde yapıldığı tespit edildi. Sünnet düğününde tespit edilen görüntülerle ilgili soruşturma derinleştirildi. Edinilen bilgilere göre düğünde toplamda 3 kadın dansçının olduğu bildirildi. 

Sosyal Medyada kısa süre içerisinde yayılan ve binlerce kişinin tepkisine neden olan sünnet düğününde twerk dansı görüntülerinin ardından savcılık harekete geçti. Yarı çıplak haldeki bir kadının tören alanında eteğini kaldırarak twerk olarak isimlendirilen dansı yapması, bu esnada kimsenin olaya müdahale etmemesi büyük tepkilere neden olmuştu. Suç duyurusunda, işlenen suçlar arasında 'Çocuğun cinsel istismarı, teşhircilik, cinsel taciz' gibi bir dizi suçun sıralandığı görüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Av. Osman Taşdemir ve Adem Barlas tarafından yapılan suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı: *Bir köy meydanında yapılan bir sünnet düğününden görüntüler paylaşılmıştır. Söz konusu video görüntüleri izlendiğinde, birden fazla suçun işlendiği ve çocukların cinsel yönden istismar edildiği tarafımızca tespit edilmiştir. *Video görüntülerinde sünnet edilen çocuk dışında birden fazla çocuğun ortamda bulunduğu görülmektedir. Sünnet düğünü olarak adlandırılamayacak derecede cinsellik barındıran ve sünnet edilen çocuğun istismar edildiği açık olan şüpheliler hakkında kamu davası açılmasını talep etmekteyiz. *Ayrıca ortamda bulunan diğer çocuklar yönünden de cinsel istismar, teşhircilik ve cinsel taciz eylemlerinin olduğu da görülecektir. Çocukların yaşadıkları şok görüntülerden de anlaşılacaktır. *Söz konusu töreni tertip eden ve cinsel yönden çocuğun istismar edilmesine sebebiyet veren ebeveynlerden çocuğun alınarak, çocukların korunması hakkında kanun kapsamında koruma altına alınmasını talep etmekteyiz. * Düğünün yapıldığı ortamda cinsel davranışlar olduğu açık olan eylemlerle, çocukların bulunduğu bir ortam olması hasebiyle teşhircilik suçunun da soruşturma konusu yapılması gerekmekte. *Birden fazla suç barındırdığı açık olan görüntülere, çocuğun yüksek yararının gözetilerek erişimin engellenmesini ve videoyu paylaşan hesabın sahibi hakkında da işlem başlatılmasını talep ederiz. Savcılık suç duyurusunda, videonun çekildiği yerin tespit edilerek, dosyanın ilgili savcılığa gönderilmesi talep edildi. Suç duyurusunda, mağdur çocukların koruma altına alınması, şüpheliler hakkında ise kamu davası açılması talep edildi.

Kamu Bülteni Haber Sitesi (@kamu.bulteni)'in paylaştığı bir gönderi ()

3 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Edinilen son dakika bilgilerine göre 7 yaşındaki çocuğun sünnet düğünündeki soruşturma derinleştirildi ve çocuğun babası F.K. ile annesi T.K. ve çocuğun amcası H.K. hakkında yakalama kararı verildi. 

Yakalama kararının ardından aile fertleri gözaltına alındı. 

HERKESİ DİSKOYA MI GÖTÜRSEYDİK..

Çocuğun amcası verdiği ilk ifadesinde olayla ilgili "Herkesi diskoya mı götürseydik. İki dansöz geldi oynadı diye başımız belaya girdi. Görüntüleri biri internete atmış." dedi.

AİLE BAKANLIĞI DAHİL OLDU

Söz konusu skandal olaya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de müdahil oldu ve davayı takip etmeye başladı.

Savcılık tarafından  sünnet düğünü yapılan 7 yaşındaki çocukla ilgili bir koruma kararı çıkarıldığına yer verildi. 

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 'nün de konuyu müdahil olarak takip etmeye başladı. Soruşturma ‘cinsel taciz’, ‘aile hukukundan kaynaklı yükümlülükleri yerine getirmeme’ ve ‘hayasızca hareketler’ suçlarından yürütülüyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA