Siverek'te Neler Oluyor? Katliamın Görüntüleri Bugün Ortaya Çıktı

Son dakika haberi: Türkiye Siverek 'te geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan katliamı konuşurken , olay anının görüntüleri bugün ortaya çıktı.

Siverek'te Neler Oluyor? Katliamın Görüntüleri Bugün Ortaya Çıktı

Şanlıurfa 'daki katliamın görüntüleri ortaya çıktı.

Geçtiğimiz gün Şanlıurfa 'nın Siverek ilçesinde İzol Aşireti mensupları arasında çatışma çıktı ve 4 kişi öldürüldü. 5 kişinin de yaralandığı silahlı saldırı anı bugün ortaya çıktı. 

AK PARTİLİ İSİMDEN YANIT

Sosyal medya üzerinde çokça paylaşım yapıldı ve SiverektekiKatliamaSesVer etiketi ile binlerce paylaşım yapıldı.  AK Parti kurucularından Zülfikar İzol ’a yönelik sosyal medya üzerinde yapılan suçlamaların ardından AK Parti ’den açıklama geldi. AK Parti’li eski vekil Mahzar Bağlı paylaşımında  “Siverek’teki katliamı ‘AKP eski milletvekili Zülfikar İzol’ üzerinden AK Partiye bağlayan ne çok alçak varmış? Hiç alakası yok. Zira bölgedeki çatışmalar, tamamen farklı bir sosyolojiye sahip ve de ‘içe’ dönüktür. Kan davaları ‘öteki’ ile değil kendi kanından olanladır maalesef” dedi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Geçtiğimiz Cumartesi günü Şanlıurfa 'nın Siverek İlçesi 'ne bağlı Çeltik Mahallesi'nde İzol Aşireti'ne mensup kişiler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıkmış, tartışma kısa sürede büyüyüp silahlı kavgaya dönüşmüştü.  Saldırı sonrası 42 yaşındaki Zozan İzol , 24 yaşındaki Mustafa Serdar, 42 yaşındaki Meral İzol ve 49 yaşındaki Hakkı İzol hayatını kaybederken, Rıdvan Buluş (30), Serdar Delen (31) ise yaralıları taşıyan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Ayrıca Yusuf Rojhat İzol, Cihan İzol, Serhat Ferman İzol, Cemal İzol ve Mehmet Metin İzol ise yaralandı.