Savcılık'tan Açıklama Geldi! Emine Bulut'un Katili Fedai Baran Ne Kadar Ceza Alacak? İşte İstenen Ceza!

Son dakika...Kırıkkale'de 10 yaşındaki kızlarının gözü önünde 4 yıl önce boşandığı eşini boğazından bıçaklayarak katleden Fedai Baran isimli şahıs için istenen ceza belli oldu. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Emine Bulut cinayeti ile ilgili yapılan soruşturma doğrultusunda canavarca hisle tasarlayarak öldürme suundan Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesine iddianame düzenlendiği bildirildi. Açıklamada, "Emine Bulut cinayeti ile ilgili Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı ta

Savcılık'tan Açıklama Geldi! Emine Bulut'un Katili Fedai Baran Ne Kadar Ceza Alacak? İşte İstenen Ceza!

Savcılık'tan Açıklama Geldi! Emine Bulut'un Katili Fedai Baran Ne Kadar Ceza Alacak? İşte İstenen Ceza!

Kırıkkale'de 10 yaşındaki kızlarının gözü önünde 4 yıl önce boşandığı eşini boğazından bıçaklayarak katleden Fedai Baran isimli şahıs için istenen ceza belli oldu. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Emine Bulut cinayeti ile ilgili yapılan soruşturma doğrultusunda canavarca hisle tasarlayarak öldürme suundan Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesine iddianame düzenlendiği bildirildi. Açıklamada, "Emine Bulut cinayeti ile ilgili Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tüm yönleri ile soruşturma yapılıp şüpheli hakkında canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme suçundan Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesine iddianame düzenlendi." ifadeleri yer aldı.

Canavarca Hisle ve Eziyet Çektirerek Adam Öldürme Suçu ve Cezası

Suçun bu hali TCK’nın 82/1-b maddesinde düzenlenmiştir. Canavarca his, bir insan ölümünden zevk alınmasıdır. Mağdurun ölürken acı çekmesinden failin zevk alması ve fiilini buna göre icra etmesidir. Yargıtay kararları, canavarca hissi, toplumun ortak bilincinin ve vicdanın kabul edemeyeceği vahşi bir kötülük olarak tarif etmektedir.

Eziyet çektirmek ise, mağdurun acı ve ızdırap duyması, acı çektirilerek zamana yayılmış bir şekilde mağdurun hayatına son verilmesidir.

Suçun bu nitelikli halinin cezası, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıdır.