Pendik'teki Rehin Alma Krizinin Detayları Belli Oldu

İstanbul 'un Pendik İlçesi 'nde bir kişi, okulu bastı ve burada çalışan 22 yaşındaki nişanlısını rehin alarak kendisini tuvalete kilitledi.

Pendik'teki Rehin Alma Krizinin Detayları Belli Oldu

İstanbul'in Pendik ilçesinde feci bir olay yaşandı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi 'ne, saat 13.30 'u gösterdiği sıralarda silahla bir kişi geldi. Adının Umut K. ve mesleğinin uzman erbaş olduğu öğrenilen kişi, okul aile birliğinde çalışmakta olan 22 yaşındaki Hümeyra isimli nişanlısını rehin aldı.

Nişanlısını silahla rehin alan 22 yaşındaki uzman erbaş Umut K. kendisini üçüncü kattaki tuvalete kapattı. Okul yönetimi ise olay üzerine hemen durumu polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine kısa süre içinde bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Bölgeye gelen ekipler, okul çevresinde güvenlik önlemleri aldı ve okulda bulunan öğretmen ile öğrenciler dışarı güvenli şekilde çıkarıldı.

Daha sonra ise müzakereci ve özel harekat polisleri binaya giriş yaptı. Bişnaya giren ekipler, 22 yaşındaki nişanlısını rehin alan kişiyi ikna etmeye devam ediyor. Öte yandan herhangi bir olumsuz durum olması durumunda okul önünde ambulans hazırş keilde bekletiliyor.

BİRLİĞİNDEN KAÇMIŞ

Edinilen bir diğer bilgiye göre nişanlısının kendisinden ayrılmak istediği için kızan ve birliğinden kaçan uzman erbaşın bu yüzden nişanlısını rehin aldığı öğrenildi. Çiftin bir süredir sorun yaşadığı öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliği ise olayla ilgili bir bilgilendirme açıklaması yaptı. Valilikten yapılan açıklamada müzakerelerin devam ettiği ve iknaların sonuç alması için uğraşıldığına yer verildi. Açıklamada yeterince ekibin bölgeye sevk edildiği ve güvenlik önlemlerinin alındığına yer verildi.

Kamubulteni.com | Ankara