On Numara'da 8 Kuponla Büyük İkramiyeyi Kazandı-İşte Tutturma Şekli

Her Pazartesi Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen on numara oyununda bu hafta ilginç bir sonuç ortaya çıktı. 10 'da 10 bilen 12 kişi vardı. Bu 12 kişiden 8 'i Bursa Kocaköy 'den çıktı. 

On Numara'da 8 Kuponla Büyük İkramiyeyi Kazandı-İşte Tutturma Şekli

On Numara oyununu aynı yerden 8 kuponla bir kişi tutturdu.

Bu durum dikkatleri çekerken , Kocaköy 'de kazanan 8 kuponun da aynı kişi tarafından oynandığı öğrenildi. 8 kupon oynayan ve 8 kuponunda da 10 'da 10 yapan vatandaş büyük ikramiyeyi kazandı.

Milli Piyango İdaresi ise konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nce oynatılan On Numara oyununun 15 Nisan 2019 tarihinde yapılan 871'inci hafta çekilişinde büyük ikramiye 12'ye bölünmüştür. Bunlardan 8 adedi Bursa-Karacabey, bir adedi Adana-Yüreğir, bir adedi İstanbul-Bahçelievler, bir adedi İstanbul-Fatih ve bir adedi İstanbul-Kadıköy'e isabet etmiştir.

Bursa-Karacabey'e isabet eden 8 adet ikramiyeyi kazanan biletlerin tamamı 16100022 No'lu bayimiz Aykut Asa tarafından oynatılmıştır. İdaremiz bayisi Aykut Asa, 15 Nisan 2019 Pazartesi günü 17.00-18.00 saatleri arasında bir vatandaşın çok sayıda kuponla gelip oyun oynadığını ve biletlerin sistemli bir şekilde oynandığını ifade etmiştir. Böylece bayimizden oynanan 4 ayrı bilete 8 adet büyük ikramiye çıkmıştır."

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN İKRAMİYE 28 BİN LİRA

Büyük ikramiye tutarının 337 bin 522 lira olduğu çekilişte, kişi başına 28 bin 127 lira 25 kuruş ikramiye düştü. 4 ayrı kuponla aynı rakamları oynayan kişi, yaklaşık 225 bin lira alacak.

KOMBİNASYON YAPMIŞ: BİRER SAYI ARAYLA

Talihlinin oynadığı kuponlarda kombinasyon yaptığı ortaya çıktı. Karacabey'deki kazanan kuponların oynandığı bayinin sahibi Aykut Asa, 8 yıldır bayilik yaptığını anlatarak olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"10 kupondan 8'ini tutturan talihlinin bizim bayimizden, Karacabey'e çıkmasının gururunu yaşıyoruz. Tüm Türkiye bunu konuşacak, bunu biliyoruz. Karacabeyimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Kuponu oynayan ve tutturan arkadaş 2 kupondan farklı kombinasyonlar şeklinde birer sayı arayla 22 sayı içerisinden 10 sayıyı 8 defa bilerek 240 bin TL'nin sahibi oldu. Tek kolona 28 bin TL isabet etti. Bunun gururunu yaşıyoruz ve Karacabey'e hayırlı uğurlu olsun. Bundan 1 ay önce de Şans Topu'ndan bir kişi bayimizden oynadığı kuponla 137 bin TL kazandı. İstanbul'da Nimet Abla var. İnşallah bizde Bursa'da bir Nimet Abla gibi olacağız."

ARAŞTIRILMASI GEREKİYOR

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü İstatistik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok, bu durum ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Oynayan kişi veya kişiler alternatif kombinasyonları denemiş olabilir ve bu nedenle çok sayıda kolon oynanması bu sonucu doğurabilir. Aynı bayiden önceki haftalarda da benzer şekilde oynanıp oynanmadığının kontrol edilmesi yararlı olabilir. Ancak vatandaşın bu şekilde oynamasında yasal açıdan bir engel olmadığını düşünüyorum. Ayrıca muhtemelen bu uygulamayı tek kişi değil, çok sayıda insan aralarında para toplayarak yapmış olabilir. Dört ayrı bilette sekiz kolonun tamamen aynı olması tartışma konusu. Kişi aynı rakamları sekiz kere neden yazmış olabilir? Geçmiş yıllarda da aynı kuponda aynı sayıların iki kez oynandığı olmuştu. Ama dört bilette sekiz aynı kolonun oynanması araştırılması gereken bir konu." 

TALİHLİ ORTAYA ÇIKMADI

Bayinin olduğu mahallenin  Kemal Tetik, talihlinin henüz ortaya çıkmadığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Ben de uzun yıllar şans oyunu bayisi işlettim. Ancak ilk defa bu kadar şanslı birini görüyorum. Bu talihlinin arkadaşımızın bayisinden çıkması bizi mutlu ediyor. Biliyorsunuz ki talihliler toplumda deşifre olunca rahatsız ediliyorlar. Talihliyi şu an bilmiyoruz ama burada tanıdığımız birine çıktığını düşünüyorum. Çünkü şans oyunu oynayan insanlar genellikle birbirini tanır. Bu arkadaşımız çok şanslı biriymiş."

Kamubulteni.com  | Ankara