MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek: Cumhur İttifakının Oy Oranı Yüzde 75

Milliyetçi Hareket Partisi Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, TBMM Genel Kurulu'nda Sivas'taki TÜDEMSAŞ, Sakarya TÜVASAŞ ve Eskişehir'deki TÜOMSAŞ ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek: Cumhur İttifakının Oy Oranı Yüzde 75

Milliyetçi Hareket Partisi Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, TBMM Genel Kurulu'nda Sivas'taki TÜDEMSAŞ, Sakarya TÜVASAŞ ve Eskişehir'deki TÜOMSAŞ ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

EKONOMİ ÇARKLARI DEMİR YOLU VE BAĞLI İŞLETMELER ÜZERİNDEN DÖNÜYOR

Sivas'ın Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllardan bu yana demir yolu şehri olarak konumlandırıldığını, il merkezine 360 bin nüfusa sahip olan Sivas'ın ekonomi çarklarının büyük çoğunluğunun demir yolu ve bağlı işletmeler üzerinden döndüğünü söyleyen Özyürek, "Sivas'ta birer devlet iştiraki olarak faaliyet gösteren TÜDEMSAŞ, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları lokomotifi ve vagon bakım atölyeleri, Sivas Beton Travers Fabrikası'nın yanı sıra, ülke genelinde demir yolu endüstrisine hizmet veren 10 özel şirketin 5 tanesi Sivas'ta bulunmaktadır.Sivas'ta yapımına başlanan, 40 bin kişinin istihdam edileceği Demirağ OSB'nin altyapı protokolü Haziran 2018'de imzalanmış olup 814 hektarlık bir alanda konumlanacak olan sanayi bölgesinin 4 Eylül 2019'da faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Demirağ Organize Sanayi Bölgesi ulusal demir yolu ağına bağlanacak olup büyük parsellerdeki fabrikalara kadar demir yolu bağlantısı sağlanacaktır. İmar planına göre bölgede 226 adet sanayi parseli bulunmakta olup Demirağ OSB'nin, demir yolu endüstrisi ağırlıklı çalışan firmaların bulundurulması ve ana ihtisas alanı demir yolu olan bir OSB olması planlanmaktadır. OSB'nin yanına kurulacak olan lojistik merkezin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından projelendirme çalışmaları devam etmektedir.Demirağ OSB, Bakü-Tiflis-Kars Hattı'nın da üzerinden geçtiği ulusal demir yolu ağ bağlantısı, OSB'dekibüyük parsellerin içine kadar giren iltisak hatları ve kenarında yer alan lojistik merkeziyle birlikte Türkiye'de bir ilk olacaktır. Hem Sivas'taki mevcut demir yolu altyapısı, bilgi ve teknoloji birikimi ve iş kültürünün özel sektöre aktarılması açısından sağlayacağı avantajlar hem de işsizlik ve göç sorununa dönük kalıcı bir çözüm olması nedeniyle Demirağ OSB Sivas'a ve ülkemize büyük katma değer sağlayacak bir projedir." dedi.  

TÜDEMSAŞ İŞLEVSİZ HALE GETİRİLMEMELİ, KAPATILMAMALI

TÜDEMSAŞ'ın birleştirilmesi, işlevsiz hale getirilmesi ya da kapatılmasının büyük sorunları beraberinde getireceğini belirten Sivas Milletvekili, "TÜDEMSAŞ'ın birleştirilmesi, işlevsizleştirilmesi ya da kapatılması TÜDEMSAŞ'la bağlantılı ülkemiz demir yolu yan sanayisinin yüzde 50'lik kısmını oluşturan küçük özel şirketlerin de yok olması anlamına gelmektedir. Bu şirketlerin ayakta kalması hatta ülkemizin demir yolu vagon ve altyapı ihtiyacını karşılamaya yönelik yeni özel şirketlerin kurulması ve desteklenmesi için gerekli çabanın gösterilmesi ülkemiz için gerekli olduğu gibi Sivas için de hayatı bir konudur. Sivas'ta hâlihazırda yaklaşık 1.216 kişiye doğrudan iş imkânı tanıyan TÜDEMSAŞ dolaylı olarak da binlerce insanı geçindirmektedir. TÜDEMSAŞ'ın şehirde yarattığı ekonomik etki ile taşeron ve diğer yan sanayinin istihdama katıldığında kurumun yaptığı çarpan etkisi açıktır." dedi.  

CUMHUR İTTİFAKININ OY ORANI YÜZDE 75

Konuşmasında Cumhur İttifakının Sivas'taki oy oranına ilişkin de tahminlerde bulunan Özyürek, "Yine, buradan Tarım ve Gıda Bakanımıza sesleniyorum: Sivas, coğrafi olarak ve konum olarak kenevir yetiştirilmesiyle ilgili önemli bir coğrafyaya sahiptir. Lütfen bizi de bu kapsama alın, Sivas'ı göz ardı etmeyelim. Sivas'ın işe, aşa ihtiyacı vardır.650 bin nüfusu var, İstanbul'da da 2 milyon var, her yıl Sivas'tan 10 bin kişi göç etmektedir. Artık göçe dur demek istiyoruz. İstanbul'a, diğer şehirlere göçü tersine çevirmek istiyoruz. Lütfen Sivas'ı tekrar göz ardı etmeyelim. 2 Bakanımıza da buradan sesleniyorum: Sivas'taa unutulmasın ki Cumhur İttifakı yüzde 75'tir. Allah'ın izniyle aynı başarıyı sağlayacaksak Sivas'a aş lazım, iş lazım. Yiğidolar bunu bekliyor." dedi.