Meclis Üyesi Belediyeye Kızdı-Çöpleri Tek Başına Topladı

Belediye Meclis Üyesi, İlçe Belediyesinin bölgede temizlik yapmadığını söyledi ve kıyafetlerini giyerek Uzunköprü girişinde çöpleri topladı.

Meclis Üyesi Belediyeye Kızdı-Çöpleri Tek Başına Topladı

Uzunköprü İl Genel Meclis Üyesi olan Nedret Akbulut isimli kişi, Uzunköprü Belediyes i'nin ilçe girişini ve UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde bulunan Uzun Köprü'nü çevresini temizlemeyen belediyeye kızdı ve kıyafetleri giyerek bölgedeki çöpleri toplamaya başladı.

Edirne 'nin Uzunköprü İlçesi Belediye Meclis üyesi olan Akbulut, konu ile ilgili yaptığı açıklamada , belediyenin söz konusu bölgeyi temizlemek için herhangi bir çalışma yapmadığını söyledi. Belediye herhangi bir çalışma yapmayınca buna sinirlenen Akbulut, çöp torbasını eline aldı ve şehrin girişindeki çöpleri toplamaya başladı.

Belediyenin bu konudaki tavrından şikayetçi olduğunu söyleyen Nedret Akbulut, bölgenin temizlenmesi gerektiğini, ancak belediyenin herhangi bir adım atmadığını söyledi. Akbulut bölgede basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Bu görüntülerin üzüntü verici olduğunu söyleyen Akbulut, "UNESCO tarafından tescillenen tarihi köprünün hemen kıyısında, şehrin girişinde bu görüntülerin olması gerçekten üzüntü verici. İlçemiz adına büyük bir ayıp. Uzunköprülü olarak bundan üzüntü duyuyoruz. Halkımızın da bu konuda büyük bir tepkisi var. Burası çöpten ve kirlilikten dolayı çok kötü bir durumda. Belediye üzerine düşeni yapmıyor. Buralarda temizlik adına bir şeyler yapılması çok basit." ifadelerini kullandı.

Bakımsızlıktan birçok bölgenin kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Akbulut, "Bu bölgede spor alanları ve amfi tiyatro var. Ancak buralar bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelmiş ve birtakım kişilerin gecelediği, uygunsuz davranışlarda bulunduğu bir yer olmuş. Burası güzel bir alan. Burası temizlenerek, spor alanları yenilenerek halkın kullanımına açılabilir." dedi.

Kamubulteni.com | Ankara