Kurbanlık Satışları Başladı-İşte 1.5 Tonluk Büyükbaşın Dudak Uçuklatan Fiyatı

11-14 Ağustos tarihleri arasında Kurban Bayramı idrak edilecek. Kurban için geri sayımda sona gelinirken kurban pazarları hareketlenmeye başladı. En pahalı kurbanlık da Bursa 'da.

Kurbanlık Satışları Başladı-İşte 1.5 Tonluk Büyükbaşın Dudak Uçuklatan Fiyatı

En pahalı kurbanlık şimdiden belli oldu.

Bursa Büyükorhan İlçesi 'nde 1.5 ton ağırlığında olan Cemil isimli büyükbaş kurbanlığın fiyatı dudak uçuklatıyor. 

Bursa 'nın Büyükorhan İlçesi 'nde bulunan Balaban Mahallesi ’nde hayvancılıkla uğraşmakta olan 28 yaşındaki Necati Acar , 1,5 ton ağırlığında, 2,5 yaşındaki 'Cemil' ismini verdiği Simental melezi ırkı boğasını Kurban Bayramı 'na kısa süre kala satışa çıkardı.

Henüz 6 aylık iken boğayı satın alan Acar, kurbanlığı satışa çıkardığını söyleyerek , "Her sene kurban için büyükbaş hayvan yetiştiriyorum. 'Cemil' ismini verdiğim boğamı 6 aylık iken komşu köyden satın aldım. Simentel melezi ırkından olan boğam şu an 2,5 yaşında ve büyükbaş hayvanlarımın arasında en ağır kiloya sahip. Boğamı 45 bin TL’ye satışa çıkardım. Alıcılarını bekliyorum" dedi.

Bu zamana kadar hep doğal yiyeceklerle onu beslediğini ifade eden  Necati Acar, "Hayvanlarımı hep en doğal ve yararlı ürünlerle besliyorum. Kendi ekmiş olduğum mısır, arpa, buğday ve ekstra olarak besi yemi veriyorum. Hayvanlarım da hiçbir şekilde hap veya iğne yoktur"  dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA