Kapı Kapı Dolaşıp İşe Alacak İşçi Arıyorlar

Sinop 'ta kurulan ve 500 personeli çalıştırabilecek kapasitede olan fabrikada sadece 152 kişi çalışıyor. Fabrika yetkilileri işçi bulamamaktan şikayetçi.

Kapı Kapı Dolaşıp İşe Alacak İşçi Arıyorlar

Fabrika açtılar ama çalışacak personel bulamıyorlar.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Sinop Organize Sanayi Bölgesi 'nde 7 bin 200 metrekarelik bir alan üzerine fabrika kuruldu. 500 kişinin çalışabileceği kapasitede açılan ve uluslararası iki dev giyim markası için üretim yapmakta olan bu fabrika işçi bulmakta zorluk çekiyor. Mevcut personel sayısı 152 olan fabrikanın 348 personele daha ihtiyacı var. Şirket yetkililerinden edindiğimiz son bilgilere göre yöneticiler, çalışacak personel bulmakta güçlük çektiklerini söyledi. Gazete, internet ve radyoya ilan verdiklerini söyleyen fabrika yetkilileri, yeterli sayıda başvuru alamıyor.

Yaptıkları açıklamada, kapı kapı dolaşarak personel aradıklarını söyleyen yetkililer, asgari ücret, sigorta, yemek ve 8 saatlik mesai şartlarını sunmalarına rağmen çalışacak personel bulmakta güçlük çektiklerini söyledi.

Uluslararası firmalara üretim yapmakta olan şirketin Yöneticisi Yavuz Kurutaş, küçük bir eğitim bandıyla başlangıcını yaptıkları üretimlerinde, şu anda 7 bin 200 metrekarede yaklaşık 500 kişi istihdam edebilecek kapasitede bir fabrika kurabilecek seviyeye kadar geldiklerini söyledi. Kurutaş yaptığı açıklamada işi büyüttüklerini ancak çalışacak personel bulmakta güçlük çektiklerini söyledi. Basın mensuplarına açıklamada bulunan Kurutaş, şu ifadeleri kullandı:

"Fabrika 500 kişi çalışacak kapasitede. Bizim 152 çalışanımız var. Bunu artırmak için gazetelere ve radyolara ilanlarımızı verdik.İllerde ve ilçelerde afişlerimiz var. Bizzat kendimiz gidip arkadaşlara firmamızın çalışma şartlarını tanıtıp çalışma yolunda ikna etmeye çalışıyoruz. Bizim şirketimizin diktiği ürünler 7 bin 500 civarında mağazası bulunan iki ayrı dev şirkete gidiyor.

Yaptığımız bütün ürünler yurt dışına ihraç edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük sıkıntılarından bir tanesi cari açıktır. Herkes de bunu çok iyi bir şekilde bilmektedir. Üretim olmadığı müddetçe tüketimin bol olduğu yerde hiçbir zaman huzur ve refah olmayacaktır."

Kamubulteni Notu: Yemek sigorta ve 8 saat çalışma normal ancak asgari ücret ile geçim şu dönemde oldukça zor (Her dönem zor ama bu dönem daha zor) Bu nedenle şirket yöneticileri en azından asgari ücretin 100-200 TL üzerinde maaş verirse hem çalışanlar daha mutlu olur hem de çalışacak personeli rahatlıkla bulurlar.

Kamubulteni.com | Ankara