İşte Yılın Annesi 2019

Muğla 'da yaşamakta olan 80 yaşındaki Sultan Tolga  isimli kadını, Türkiye 'Dondurmak Gaymak' adlı filminde 'Çoban Teyze' rolünde ettiği küfürlerle tanıdı.

İşte Yılın Annesi 2019

İşte yılın annesi.

Bu rolle tanınan Sultan Tolga, zihinsel engelli ve yatalak oğluna 49 yıldır gözü gibi bakıyor.  Menteşe ilçesi 'nin Karşıyaka Mahallesi 'nde yaşamakta olan ve işçi emeklisi olduğu öğrenilen Sultan Tolga, 24 yıl önce eşini, 17 yıl önce ise arı sokması sonucu oğlunu kaybetti.

YANLIŞ İĞNE SONUCU BEYİN FELCİ GEÇİRDİ

Yaşlı kadın, kızının da dünya evine girmesi sonucu  2 yaşında yapılan yanlış iğne sonucu beyin felci geçiren engelli oğlu Şevket ile baş başa kadı. Yüzünden gülümseme eksik olmayan ve hayata küsmeyen Sultan nine, ilerleyen yaşına rağmen yatalak evladına gözü gibi bakıyor.

DERME ÇATMA EVDE KALIYOR

Müstakil ve derme çatma bir evde oğluna bakan Sultan Tolga şu açıklamaları yaptı:

 "Çocukluğumdan beri fakirlik içinde büyüdüm. Hep mısır ekmeği yedik. Evlendikten sonra buğday ekmeğini gördüm. Kimsenin malında gözüm yok. Bu yaşıma geldim, elimi uzatıp bir şey almadım. Oğluma bakmaya mecburum. Doğarken iyi, bakarken zor olmamalı. Allah bana güç versin, ben ona bakarım. Bir yanlış iğne çocuğumu mahvetti. Dönemin Belediye Başkanı Erman Şahin elimden tuttu ve bana iş verdi. Yüzümün akıyla ekmeğimi kazandım. Yüz karası yapsaydım hayatta kimsenin yüzüne bakamazdım. Aldığım emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyoruz. Kimseye boyun eğmiyorum. Kuru ekmek ve soğan yiyeyim yeter ki ağzımın tadı bozulmasın" 

Sultan nine, evinin bahçe duvarının yıkıldığını ve bir an önce yaptırılması için yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA