Harçlık için Hurda Topluyordu, Mayına Basarak Hayatını Kaybetti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Güzelyurt bölgesinde yaşayan ve okul harçlığı için askeri alanda demir topladığı belirtilen 13 yaşındaki çocuk mayına basarak can verdi.

Harçlık için Hurda Topluyordu, Mayına Basarak Hayatını Kaybetti

KKTC'nin Güzelyurt bölgesinin Mevlevi köyünde yaşayan ve okul harçlığı için askeri alana girip buradaki demir atıkları topladığı belirtilen 13 yaşındaki Gürcistan uyruklu Makhir İsmailov mayına basarak yaşamını kaybetti. Olay dün meydana geldi.

Akşam saatlerinden bu yana kayıp olan çocuğun cansız bedeni bugün askeri atış alanı yakınlarında bulundu. Yaşanan acı olaydan sonra KKTC Emniyetinden açıklama geldi. Olayla ilgili yapılan açıklamada, "Makhir İsmaılov'un, Mevlevi' de ölü olarak bulunması ile ilgili yürütülen ileri soruşturmada, söz konusu şahsın, bölgede bulunan bir mühimmata muhtemelen temas etmesi neticesinde, mühimmatın patlaması sonucu öldüğü, yapılan otopsisinde de söz konusu şahsın ölüm sebebinin 'patlayıcı madde etkisiyle gelişen iç organ ve büyük damar yaralanması' sonucu olduğu tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir" ifadelerine yer verilirken, Güzelyurt Kaymakamlığı 3 ile 14 Aralık tarihleri arasında Mevlevi bölgesinde canlı mühimmat ile atış yapılacağı yönünde uyarıda bulunulduğu, ilgili bölgeye can ve mal emniyeti açısından girilmemesi gerektiği konusunda vatandaşların bilgilendirildiği ifade edildi.

13 yaşındaki çocuğun öğrenci olduğu ailesi ile köyün mandırasında çobanlık yaptığı bildirildi.