Fabrika İşçilerine Zam Yaptı ve 200 Personel Daha Alacağını Açıkladı

Enflasyonla topyekün mücadele programı kapsamında şirketler adımlar atmaya devam ediyor. Erbaa 'da bulunan bir fabrika, çalışanların maaşlarına zam yaptı ve 200 yeni personel alımı yapacağını duyurdu.

Fabrika İşçilerine Zam Yaptı ve 200 Personel Daha Alacağını Açıkladı

Enflasyonla mücadele kapsamında çok sayıda şirket ürülerinde indirim yaptı. Öte yandan Türk İş yaptığı açıklamada şirketlereü imkan dahilinde çalışanların ücretlerine zam yapılmasını istedi. Bu çağrılara Tokat'ın Erbaa ilçesinden karşılık geldi.

Erbaa'da bulunan bir fabrikanın yöneticileri, enflasyonla mücadeleye destek vermek amacıyla tüm çalışanların maaşlarına yüzde 10 'luk bir zam yaptı.

Erbaa 'da faaliyet göstermetke olan ve  500 çalışanı olduğu öğrenilen bir fabrika, personellerinin maaşını asgari ücret artışını beklemeden arttırdı. Fabrika yönetimi aynı zamanda 200 kişiyi daha istihdam edeceğini kamuoyuna duyurdu.

Fabrika Direktörü Mahir Koçari, maaş zammı ve yeni personel alımları ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Son zamanlarda ülkemize yaşatılmak istenen suni bir kriz var ben biliyorum ki ülke olarak çok güçlüyüz. Bu süreci de çok iyi bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Biz de fabrika olarak çalışanlarımızın refah seviyesini artırmak amacıyla çalışanlarımıza yüzde 10 maaş artışı yaptık. Bununla da yetinmeyip aynı zamanda kısa zaman içinde 200 kişilik bir istihdam daha sağlayacağız. Milletimizin ve devletimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim."

Tekstil fabrikasında bir yıldır çalışmakta olan Pınar Örs isimli çalışan, maaşlara gelen zammı olumlu karşıladıklarını söyleyerek, "Maaşlarımıza yapılan yüzde 10'luk zam bizi gayet mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Diğer fabrika ile işletmelerin de , imkanları dahilinde zam ve yeni personel alımları yapması gerekmektedir.

Kamubulteni.com  |  Ankara