Eşek Şakası 17 Yaşındaki Gencin Askerlik Hayalini Bitirdi: Kompresörle Makatından..

Manisa’nın Selendi ilçesinde feci bir olay meydana geldi. Askerlik hayali kuran 17 yaşındaki gence arkadaşları tarafından iğrenç bir şaka yapıldı. Makatından kompresör ile hava verilen 17 yaşındaki gencin iç organları hasar gördü. 7 saatlik ameliyat geçiren genç bir daha ameliyat edilecek.

Eşek Şakası 17 Yaşındaki Gencin Askerlik Hayalini Bitirdi: Kompresörle Makatından..

Gencin askerlik hayalleri feci şekilde yıkıldı.

Manisa 'da feci bir olay meydana geldi. Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz ay Selendi 'de sanayi sitesinde 17 yaşındaki Hikmet Yeşilkula 'ya eşek şakası yapıldı Burada eğitim amaçlı staj yapan Yeşilkula , işe giderken yolda motosikletinin lastiği patladı. Lastiği tamir etmek isteyen Yeşilkula, babasının lastikçi dükkanına gitti. 

Burada arkadaşı E.K. 'nın yanına giden Yeşilkula,  4-5 saat oyalandıktan sonra ortak arkadaşları N.K 'nın dükkanına geldi. Burada şakalaşmaya başlayan üçlü önce güreşti. Şaka ilerledi ve E.K. lastik şişirmede kullanılan kompresörü eline alarak arkadaşı Hikmet Yeşilkula'nın kirlenen üzerindeki tozu atmak istedi. Basıncın az olduğunu söyleyen E.K. isimli kişi, hortumun ucuna 5 cm'lik bir aparat taktı.

Yeşilkula'nın üstündeki tosları alan bu kişi, diğer arkadaşı ile bir oldu ve Yeşilkula 'yı yere yatırarak etkisiz hale getirdi. Yeşilkula 'yı yere yatıran bu iki kişi, makatından kompresörle hava verdi. 

Tüm içorganları hava dolan Yeşilkula 'nın vücudu şişti. Daha sonra panikleyen E.K. ile N.K. havayı çıkarmaya çalıştı. Dükkana gelen bir kişi ise Yeşilkula 'nın acılar içinde kıvrandığını gördü ve arabası ile onu Selendi Devlet Hastanesine götürdü. 

İlk müdahalesi burada yapılan Hikmet Yeşilkula daha sonra Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine kaldırıldı. Bağırsakları ve bazı içorganları hasar gören Yeşilkula, 7 saatlik ameliyata alındı. 

Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan alınan Yeşilkula, daha sonra mesanesi bir torba ile dışarı alınarak taburcu edildi. 

3 ay sonra yeniden ameliyata alınacak Yeşilkula, bakım hastası olarak hayatını süredürebilecek. 

Yeşilkula 'ya hava veren iki ismin, hastaneye giderken ona "Ben tost yedim de zehirlendim de, yalan söyle, bizim de başımızı yakma" dediği öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki isim savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Olayı anlatan Hikmet Yeşilkula, "Şakayı abarttılar, eşek şakasına çevirdiler. Birbirimizle kavga yaparken onlar zorla beni yere yatırdı. Biri elimi tuttu, biri de zorla makattan hava bastı. Sonra olay yerinden kaçtılar. Sonra lastikçi dükkanına müşteri geldi. Bunlar müşteri gelince havayı basan çocuklar da geri geldiler ve beni hastaneye götürdüler. Hastaneye giderken hava basan çocuk bana 'Yemek yedik, yemekten zehirlendik, hava bastığımı söyleme, başımı yakma' dedi. Manisa'da ameliyat oldu. 3 ay sonra yeniden ameliyat olacağım. Torbayı içeri alacaklar" dedi.

Asker olmak istediğini söyleyen  Yeşilkula, "Olayla ilgilenmiyorlar. Bunu yapanlar dışarıda geziyor. Onları gördükçe psikolojim bozuluyor. Ceza almalarını istiyorum kendilerinden şikayetçiyim. Asker olmak istiyordum hayallerim yıkıldı. Yaktılar gençliğimi" diye konuştu.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA