Engelliler Günü'nde Adana'da Acı Olay

Adana 'da meydana gelen olayda, zihinsel engelli çocuğun annesi edebiyat öğretmeni kadın intihar etti.

Engelliler Günü'nde Adana'da Acı Olay

Engelliler Günü 'nde kahreden haber.

Adana 'da yaşamakta olan ve  evli bir adamla resmi nikah olmadan birlikte yaşamakta olan öğretmen, intihar etti.

Bölgeden alınan son dakika bilgilerine göre Adana 'nın merkez Seyhan İlçesi Tellidere 'de bulunan bir apartman binasında meydana gelen olayda, Meslek Lisesi 'nde edebiyat öğretmeni olarak görev yapan 39 yaşındaki Z.E. isimli kadın, "Veli toplantısına gideceğim"  diyerek engelli oğlunu kız kardeşinin evine bıraktı ve evine döndü. Resmi nikah olmadan yaşadığı eşi H.K. isimli kişinin resmi nikahlı karısı ile yurt dışına çıktığını çğrenen kadın, çeşitli borçları nedeniyle bunalımdaydı.  39 yaşındaki Edebiyat Öğretmeni Z.E., "Oğluma iyi bakın, bunu yapmak zorundaydım" yazılı not bıraktıktan sonra nota "kredi kartı şifrelerini" de yazıp çamaşır suyu ve tuz ruhunu karıştırıp içerek intihar etti.

Z.E.'nin veli toplantısına gilmemesi üzerine iş arkadaşları meraklandı ve durumu Z.E.'nin yakınlarına bildirdi. Eve gelen yakınları, kapının açılmaması üzerine polisleri çağırdı ve kapı çilingir yardımı ile açıldı.

Yakınları, Z.E. 'nin canlsız bedeni ile karşılaşınca büyük şok geçirdi. Polis ekipleri, olay yeri inceleme ekiplerini bölgeye çağırdı ve evde incelemeler yapıldı. 

Bu sırada Z.E.'nin zihinsel ve bedensel engelli oğlu S. de apartmanın otoparkında her şeyden habersiz arkadaşlarıyla oyun oynayıp sohbet etti. Çocuk, intihar eden annesinin olayını araştırmak üzere apartmana gelen olay yeri inceleme polislerini şaşkın gözlerle her şeyden habersiz şekilde izledi.

İntihar eden öğretmenin yakınları ise çocuğa sarılarak ağladı.

Kamubulteni.com  | Adana