Enerji Fay Hatlarına Geçti Deprem Potansiyeli Arttı: İstanbul İçin Korkutan Deprem Açıklaması

Son dakika haberi: Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür bir son dakika açıklamasında bulundu. Görür yaptığı açıklamada İstanbul için korkutan deprem uyarısı yaptı.

Enerji Fay Hatlarına Geçti Deprem Potansiyeli Arttı: İstanbul İçin Korkutan Deprem Açıklaması

İstanbul için korkutan deprem uyarısı.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür'den İzmir depremi sonrası korkutan İstanbul açıklaması. Sosyal medya hesabı üzerinden bir dizi paylaşım yapan Görür, İzmir'de meydana gelen şiddetli depremin diğer fay hatlarını da tetikleyebileceğini, enerji ileteceğini söyledi ve fay hatlarında deprem potansiyelini arttıracağını söyledi. 

Twitter adresi üzerinden açıklamada bulunan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, şunları söyledi:

"Arkadaşlar, benim konuşma ve yazışmalarımda bir konu yeterince anlaşılmamış. Yerel ve ulusal medya da tweetlerimi takip ettiği için o konuyu birkez daha açıklyorum: Son İzmir depremi Kuşadası Körfezi içerisindeki E-B uzanımlı bir fay üzerinde oldu. Bu fay muhtemelen Büyük...

Menderes Graben sistemine bağlı. Bu fayı İzmir Yarımadasında KD-GB yönünde uzanan Seferihisar ve Tuzla fayları kesiyor. Dolayısıyla deprem sırasında karadaki bu faylara da stres transfer edilmiş olabilir. Bu da bu fayları daha da hassas hale getirmiş olabilir. Aynı hassasiyet..

B. Menderes Grabeni yöresi için de geçerlidir. O bakımdan deprem hazırlık çalışmalarında bu hususa da yöneticilerimiz tarafından dikkat edilmelidir. Tekrar milletçe başımız sağ olsun. Ölenlere Allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum."

BERNA LAÇİN SORDU

Berna Laçin ise bu mesajlara bir soru ile karşılık verdi ve bunun ne anlama geldiğini sordu. İşte o cevap:

"Berne hanım, iyi günler. Tweeter’da ne kastettiğimi bir kez daha yazdım. Bir yerde büyük bir deprem olursa o depremi yaratan fayla geometrik ilişkide olan komşu faylara da belli ölçüde enerji transfer edilir ve o fayların da deprem potansiyeli artar. Sevgiyle"