Edremit'te Büyük Yangın: Alevler Evlere Geliyor

Son dakika haberi: Edremit 'te büyük yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede büyüdü ve yerleşim yerlerine yaklaştı. İşte bölgede son durum.

Edremit'te Büyük Yangın: Alevler Evlere Geliyor

Son dakika haberi: Edremit'te büyük yangın çıktı.

Bölgeden gelen son dakika bilgilerine göre , Edremit'te Dalyan ve Akçay arasında kalan sahil şeridinde bulunan sazlık alanda aniden çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa süre içinde büyüdü.

EVLERE DOĞRU İLERLEMEYE BAŞLADI

Bölgede çıkan yangın kısa sürede büyüdü ve  alevler sahil şeridi ile yazlıkçıların bulunduğu yerleşim yerine kadar ilerlemeye başladı. Alevlerin evlere doğru ilerlemesi nedeniyle panik olan vatandaşlar, alevlere ilk önce kendileri müdahale etmeye çalıştı.

Rüzgarın etkisiyle sahile kadar inen alevler yüzünden denizde olan vatandaşlar, denizden çıkıp endişeli gözlerle yangını izledi.

HAYVANLAR TELEF OLDU

Akçay ve Dalyan arasında bulunan karayolunda alevlerin büyümesi ve yayılması nedeniyle trafik durma noktasına kadar geldi. Araçlarından inen vatandaşlar, itfaiye ve orman ekiplerine yardıma koştu. Göçmen kuşların uğrak noktası olarak bilinen sazlık alanda, çok sayıda canlı türünün de telef olduğu belirtildi.

Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle kısa süre içinde büyüyen yangına , itfaiye ve orman ekipleri müdahale ederken, Balıkesir’den havalanan yangın söndürme helikopteri de söndürme çalışmalarına başladı. Yangının devam ettiği kara yolunun, halen kapalı olduğu öğrenildi.