CHP'li Altaca Kayışoğlu: Mevsimlik İşçiler Artık Çözüm Bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu TBMM Genel Kurulu'nda ÇAYKUR'daki mevsimlik işçilerin sorunları, 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşların maaş sıkıntısı ve  Bursa Karacabey'deki Canbolu Deresinin taşması konularını gündeme getirdi

CHP'li Altaca Kayışoğlu: Mevsimlik İşçiler Artık Çözüm Bekliyor

CHP'Lİ ALTACA KAYIŞOĞLU'NDAN MEVSİMLİK İŞÇİ, EMEKLİLERİN SORUNLARI VE DSİ AÇIKLAMASI

ÇAYKUR'daki 9 bin 500 mevsimlik işçinin yılın 6 ayı çalışıp burada kazandıkları parayla 12 ay evlerini geçindirmeye çalıştıklarını söyleyen Kayışoğlu, "ÇAYKUR'da çalışan 9.500 mevsimlik işçi altı ay çalışıp on iki ay ev geçindirmeye çalışıyor. Bu şekilde 7 bin iş gününü doldurup emekli olmaları da imkânsız. İşsizlik Fonu'na kesinti yapılıyor ama bu fondan yararlanamıyorlar. Bu yüzden yılın diğer altı ayı için istihdam bekliyorlar. 9.500 ÇAYKUR işçisine derman olalım diyorum." şeklinde konuştu.

2000 YILINDAN SONRA EMEKLİ OLAN VATANDAŞLAR SORUN BEKLİYOR

2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlarla ilgili de konuşan Bursa Milletvekili, "İkincisi: Yine, 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlarımızın maaşı, aynı gün ve primle emekli olanlara nazaran 700 lira civarı daha düşük ve geçinemiyorlar. Eşitlik ilkesine aykırı bu durumun giderilmesi ve bizim emeklimizin de Avrupalılar gibi gezip tozamasa da en azından insanca geçinebilmesi ve bunu istemesi hakkıdır diyoruz. Bu hakkın takipçisiyiz. İntibak yasasının çıkarılmasını talep ediyoruz." dedi.

DSİ BURSA'DA ÇALIŞMIYOR MU?

Son olarak DSİ'nin Bursa Karacabey'de görevini yapmadığına dikkat çeken Altaca Kayışoğlu, "Son olarak da DSİ görevini yapamadığı için Karacabey'de her yıl olduğu gibi yine Canbolu Deresi taştı ve çiftçilerimiz zarar gördü. Geçmiş olsun diyor, DSİ'yi göreve davet ediyorum." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA